Dumitru Dragomir si RCS & RDS, trimisi in judecata pentru mita si spalare de bani

Marti, 22 August 2017, ora 17:53
3236 citiri
Dumitru Dragomir si RCS & RDS, trimisi in judecata pentru mita si spalare de bani
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, alaturi de societatea RCS&RDS si alte sase persoane, a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani.

Conform unui comunicat al DNA, printre cei trimisi in judecata este si Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, acuzat de dare de mita si complicitate la spalare de bani.

Potrivit DNA, in acelasi dosar au fost trimisi in judecata si Florin Bogdan Badita, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, Bogdan Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mita si complicitate la spalare de bani, Alexandru Oprea, la data faptei directorul general si presedintele consiliului de administratie al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mita, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activitatii juridice a RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani, si Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, pentru spalare de bani.

De asemenea, procurorii au decis sa trimita in judecata si societatile RCS&RDS, pentru dare de mita si spalare de bani, Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, si Integrasoft SRL, pentru complicitate la spalare de bani.

Procurorii arata in rechizitoriu ca in perioada aprilie 2009 - mai 2011, in scopul de a indeplini ori de a nu indeplini acte privitoare la indatoririle sale de serviciu, precum si de a indeplini acte contrare acestora, Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cu sprijinul lui Florin-Bogdan Badita, Bogdan-Dumitru Dragomir si Bodu SRL, ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei in calitatea acestuia de administrator si actionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA, iar banii primiti ar fi fost disimulati sub forma unor plati facute in cadrul unui contract de asociere in participatiune, incheiat la data de 15 august 2009, pentru finantarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

"Banii respectivi au fost pretinsi si primiti de inculpatul Dumitru Dragomir in contextul executarii, in perioada respectiva, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, incheiat la data de 8 aprilie 2008 intre LPF si consortiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrata de inculpatul Bendei Ioan si o alta societate", se precizeaza in comunicat.

Cu privire la infractiunea de spalare de bani, anchetatorii noteaza ca, in perioada 2015 - 2016, pe parcursul urmaririi penale desfasurate in cauza, intre societatile RCS & RDS SA, Bodu SRL (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Dumitru Dragomir si al lui Bogdan-Dumitru Dragomir) si alte persoane juridice s-ar fi incheiat mai multe acte juridice in legatura cu contractul de asociere in participatiune din data de 15 august 2009.

"A rezultat ca patru dintre aceste acte juridice reprezinta, in parte, forme alternative tipice de spalare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevarata natura a existentei sumei de 3.100.000 euro in patrimoniul societatii Bodu, dar si in scopul de a ajuta persoanele care au savarsit infractiunile de dare si luare de mita sa se sustraga de la urmarire penala.

Practic, in urma unor operatiuni juridice complexe, a fost schimbata natura sumelor platite, acestea fiind transferate artificial inapoi in patrimoniul RCS & RDS", se arata in comunicatul DNA.

DNA arata ca, in baza acestui contract, in perioada 18 august 2009 - 10 mai 2011, SC RCS&RDS SA a platit catre SC Bodu SRL, in 27 de transe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei).

"In perioada 2015 - 2016 partile implicate in incheierea contractului de asociere in participatiune au actionat pentru 'spalarea' si 'curatarea' sa de caracterul infractional, in scopul disimularii originii ilicite a acestuia. (...) Aceste operatiuni, care s-au derulat pana in anul 2016, au condus in final la cumpararea de catre SC RCS & RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere", noteaza DNA.

In vederea confiscarii speciale, procurorii anticoruptie au pus sechestru asupra bunurilor ce apartin societatilor comerciale Bodu SRL (pana la concurenta sumei de 16.771.659 lei) si RCS & RDS SA (pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dumitru Dragomir trimis judecata Bendei, #RCS RDS judecata Dragomir Bendei , #DNA