Dragomir a descoperit problema gazonului de pe National Arena

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 15:12
3041 citiri
Dragomir a descoperit problema gazonului de pe National Arena

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a ironizat esecul specialistilor care se ocupa de gazonul de pe Arena Nationala, afirmand, marti, ca atunci cand il vor schimba a zecea oara poate vor nimeri un covor de iarba bun pentru fotbal.

"A zecea oara va fi mai bun gazonul... cel putin a zecea oara o sa nimereasca un gazon bun. Dupa parerea mea, nu este intretinut cum trebuie, nu sunt meseriasi cei care se ocupa de gazon. Cei de acolo ar trebui sa ma caute sa le dau lectii. Multe sfaturi le-as da referitor la gazon. Doar asta am facut inainte de Liga vreo 20 de ani, m-am ocupat de gazoane, nu am fost presedinte de club? Aveam unul la Brasov (n.r. - FCM Brasov), Andrusca, asta facea gazonul ca masa de biliard. Eu pe Andrusca de la Brasov l-as aduce la Arena Nationala. I-as da terenul in primire ca sa se ocupe el. Si fac pariu pe cat vreti ca o sa fie masa de biliard acolo daca se ocupa el", a spus oficialul LPF.

Dragomir nu crede ca gruparile Dinamo si Steaua se vor implica financiar in schimbarea gazonului de pe Arena Nationala, asa cum a anuntat, luni, presedintele FRF, Mircea Sandu. "Daca schimba iar gazonul inseamna ca trebuie sa ii multumim primarului Oprescu. Banii ii pune Primaria, vedeti-va de treaba. O sa cotizeze si cluburile, dar treaba e a Primariei. Oprescu baga banii si altii strica, va spun eu", a explicat Dumitru Dragomir.

Presedintele Ligii este de parere ca firmele care au montat gazon pe Arena Nationala au gresit aducand rulouri de iarba din tari cu o clima diferita de a noastra. "Acolo e nevoie de oameni de meserie, nu ingineri sau mai stiu eu ce. Sunt putini oameni care se pricep la gazoane. In Kuweit sau in Arabia Saudita de ce nu se arde gazonul? Nu se intreaba nimeni de ce e verde gazonul la 58 de grade acolo? Pentru ca gazonul e facut pentru temperatura aia. Asa si la noi, nu mai aduci gazon din Olanda. Pentru ca in Olanda e total alta clima. Aduci gazon de la Valteri unde este gazon cat vezi cu ochii. Dar nu luam de aici ca e ieftin, trebuie sa luam din alta parte. Dar, ma rog, nu e treaba mea", a precizat Dragomir.

Presedintele FRF Mircea Sandu a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca gazonul de pe Arena Nationala va fi schimbat a treia oara de la inaugurarea stadionului, in 6 septembrie 2011, precizand ca partida Romania - Andorra, programata, la 11 septembrie, se va desfasura pe un nou covor de iarba. "Este o colaborare intre cluburile Dinamo, Steaua, Federatia Romana de Fotbal si Primaria Bucurestiului. Speram ca pana sambata noaptea sa fie montat noul gazon, iar marti sa fie in regula", a explicat Sandu.

Avand o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Nationala a fost inaugurata la 6 septembrie 2011. La prima partida, Romania - Franta, disputata in preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Nationala, montata de firma Gama Verde a lui Adrian Oprisan, a cedat sub crampoanele fotbalistilor, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata acesteia. Dupa acest meci, constructorul arenei si-a asumat inlocuirea gazonului si a optat ca lucrarea sa fie facuta de firma olandeza Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost inlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci ca stadionul trebuie sa respecte cerintele care se impun pentru buna organizare si desfasurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrarile de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA si UEFA.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#probleme gazon National Arena, #dragomir gazon national arena, #gazon National Arena schimbat , #LPF