Afacerile oneste ale domnului Dumitru Dragomir (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 31 Mai 2013, ora 08:43
4443 citiri
Afacerile oneste ale domnului Dumitru Dragomir (Opinii)

Dumitru Dragomir este presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. In timpul liber el este si om de afaceri sau, mai corect, consultant. Asta pentru ca afacerile familiei Dragomir sunt, in mare parte, detinute de fiul lui "Corleone".

Pana mai ieri, Dragomir a reusit sa isi tina businessurile departe de fotbal, macar la prima vedere. Impresia generala era ca omul are un loc de munca destul de caldut la Liga, plus o serie de afaceri prospere. Iar una nu avea legatura cu cealalta.

Doar ca joi a explodat o mica bomba in spatiul media, fiind dezvaluit un contract de asociere intre un SRL de-al lui Mitica si cel mai mare cablist al tarii. Intamplator, respectivul cablist este si detinatorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1. Si iata cum fotbalul s-a amestecat, pe nesimtite parca, in afacerile lui Dumitru Dragomir.

Din punct de vedere sportiv desfasurarea cazului, care se lasa cu dosare penale pe la DNA, cu retineri si chiar posibile arestari preventive, nu ne intereseaza. Este unul complicat, incalcit si ramane ca justitia sa stabileasca ce e de stabilit acolo. Totusi, cazul este interesant prin prisma asocierii dintre Dumitru Dragomir si compania catre care Liga condusa de acesta a vandut drepturile TV ale primei divizii.

Din informatiile publicate pana acum rezulta RDS-RCS a dat firmei lui "Corleone" cel putin 1,7 milioane de euro. Spun cel putin pentru ca insusi Mitica admitea joi seara ca e posibil sa fi primit mai multi bani, dar ca nu stie exact.

Interesant este pentru ce a fost data aceasta suma, pentru amenajarea si modernizarea unor sali de festivitati! Si mai interesant este ce spera sa obtina cablistul in urma asocierii - reclama! Asta ca sa vada tot nuntasul sau nasul de botez cat costa un abonament la Digi si ce oferte promotionale mai sunt, ca nu se stie niciodata cati oameni sunt dispusi sa incheie un contract cu o firma de cablu intre aperitive si traditionalul peste servit la nunta.

Asta ca sa nu mai spunem de faptul ca suma de 1,7 milioane de euro ar fi reprezentat un buget arhisuficient pentru ca RDS-RCS sa isi faca reclama in toata tara fara mari batai de cap, mesajul companiei ajungand la mult mai multi potentiali clienti decat cei care se uitau pe afise intre doua sarmale.

Oricum am privi asocierea dintre firma lui Dragomir si RDS-RCS, aceasta nu arata deloc bine. Si nu arata bine din punct de vedere moral, pentru ca spectrul legal al afacerilor sefului Ligii va fi cercetat, fara indoiala, de organele abilitate.

Pana cand justita va da un verdic, domnul Dumitru Dragomir ramane un om de afaceri onest. Imoral, dar onest.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dumitru Dragomir afaceri, #Dragomir RDS RCS, #Dragomir bani RDS RCS, #Dragomir declaratii DNA , #LPF