Dumitru Coarnă sancționat de PSD pentru că a votat moțiunea inițiată de USR. În paralel, acesta e curtat de George Simion

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 15:46 3210 citiri
Social-democratul Dumitru Coarnă a fost sancționat de partid FOTO Facebook / Dumitru Coarnă

Social-democratul Dumitru Coarnă, cel care a votat „pentru” la moțiunea simplă împotriva ministrului PNL al Energiei Virgil Popescu, a fost sancționat de PSD și a fost transferat de la Comisia pentru apărare la Comisia pentru egalitate de șanse.

În ciuda sancțiunii primite de la partid, Coarnă spune că mutarea sa reprezintă un pas înainte întrucât noua comisie din care va face parte este prezidată de către un membru AUR.

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu (PNL) la o comisie prezidată de Dan Tănasă (AUR). Nu am nimic cu nimeni personal. Eu vorbesc despre principii. Am constatat că în momentul în care ai capacitatea și curajul să gândești singur, ești sancționat”, a afirmat Coarnă.

Social-democratul a mai explicat că a votat „pentru” la moțiunea depusă de către USR pentru că așa „mi-a cerut electoratul din județul Călărași”, adăugând că nu este interesat de cine a depus-o.

Curtat de AUR

În apărarea lui Coarnă a sărit liderul AUR George Simion care a spus, care a criticat conducerea social-democrată pentru că „scoateți profesioniștii” din Comisie și „lăsați caricaturile”, referindu-se la liberalul Pavel Popescu, cel care prezidează comisia.

Mai mult decât atât Coarnă a fost curtat de către George Simion pentru a se înscrie în AUR. Pe 14 februarie, la o zi după introducerea noului regulament care interzicea filmatul, Simion s-a plimbat prin plen și a vorbit într-un live pe Facebook despre colegii din Parlament. La un moment dat, acesta se oprește în dreptul lui Dumitru Coarnă și a lui Daniel Ghiță (PSD) și își îndeamnă fanii să-i felicite pe cei doi pentru că au votat „pentru” la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu. Mai apoi, după ce un fan afirmă că cei doi ar trebui să se înscrie în AUR, George Simion afirmă că e de aceeași părere.

„Acești doi domni merită tot respectul nostru. Dumitru Coarnă și domnul Daniel Ghiță. Niște oameni responsabili care nu-l țin în funcție pe hoțul de la energie”, a mai adăugat Simion.

Momentul în care Simion îl laudă pe Coarnă - minutul 7.00

VIDEO Facebook / George Simion

Totodată, Coarnă a declarat în repetate rânduri că nu va vota nicio inițiativă pentru introducerea certificatului verde, mergând pe o retorică asemănătoare celor din AUR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
hekel
rank 5
domnul daniel ghita...