Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 16:23 14918 citiri
Dumitru Chiriță, un electrician pus de Dragnea la șefia ANRE

Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani.

De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță n-a oferit nicio explicație publică, deși e unul dintre principalii responsabili, alături de Parlament și de Ministerul Energiei. Potrivit declarației de avere, președintele fantomatic al ANRE încasează anual 707.000 de lei, ceea ce înseamnă aproape 12.000 de euro lunar. Comparativ, președintele Klaus Iohannis încasează doar 3.000 de euro lunar.

Dumitru Chiriță este de profesie electrician. După Revoluție, a devenit lider de sindicat și apoi parlamentar PSD timp de trei mandate. Între timp, a absolvit facultatea de drept a universității private Nicolae Titulescu, instituție de învățământ apropiată de PSD. Dumitru Chiriță nu scrie anul în care a absolvit studiile.

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu i-a cerut public demisia preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, în urma scandalului privind facturile la energie. ”Poate aşa va veni o persoană care ştie cu ce se mănâncă şi nu va veni o persoană care face non-combat şi care este mână în mână cu furnizorii”, a spus Ştirbu, la Profit TV, acuzând Autoritatea de Reglementare în Energie că ”nu mai are grijă ca piaţa să meargă firesc şi coerent, ci este o umbrelă a furnizorilor”. ”Acest cartel al acestor furnizori nu ar fi putut exista fără ca ANRE să nu închidă ochii”, a mai acuzat liberalul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News