Denunțătorul lui Dumitru Buzatu, un om de casă al președintelui CJ Vaslui: De ce s-au certat cei doi

Duminica, 24 Septembrie 2023, ora 13:15
9881 citiri
Denunțătorul lui Dumitru Buzatu, un om de casă al președintelui CJ Vaslui: De ce s-au certat cei doi
Denunțătorul lui Buzatu FOTO captură video

Denunțătorul lui Dumitru Buzatu în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei luate de preşedintele CJ Vaslui pentru a favoriza o firmă să obţină un contract este

Emil Savin zis Farmazon.

Omul de afaceri a primit calitatea de colaborator cu identitate reală și a fost de acord să poarte tehnică de înregistrare audio-video la întâlnirile cu șeful CJ Vaslui, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă consultat de G4media.ro.

Emil Savin este un rege local al asfaltului și controlează firme care derulează zeci de contracte din bani publici în județul Vaslui, inclusiv cu CJ Vaslui, instituția condusă de Dumitru Buzatu.

Una dintre firmele controlate de Savin a asfaltat două loturi ale drumului Bârlad-Codăiești, pentru care Buzatu a cerut șpagă.

De ce s-a certat Savin cu Buzatu

Relațiile dintre Emil Savin și Buzatu s-au răcit din cauza neplății încă din 2021 de către CJ Vaslui a facturilor constructorului Soragmin de aproape 3 milioane de euro.

Potrivit DNA, în 2021, firma controlată de Savin realizase asfaltarea drumului în proporție de 80%.

CJ Vaslui a angajat o firmă de consultanță tehnică reprezentată de expertul Radu Judele care a stabilit inițial că grosimea statului de asfalt turnat de firma lui Savin nu era cea conformă. a atare, CJ Vaslui nu i-a mai achitat firmei lui Savin facturi de aproape 3 milioane de euro.

În iunie 2022 și februarie 2023, expertul i-a cerut mita peste 700.000 de lui Savin ca sa își reducă exigenele din expertiză și să intervină pentru deblocarea plăților de 3 milioane de euro. În martie și aprilie acest an, expertul Radu Judele ar fi primit banii, potrivit DNA. De altfel, expertul a fost arestat și el fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Odată rezolvată problema expertizei, firma lui Savin mai avea doar un pas: să își ia banii restanți de la CJ Vaslui, însă a apărut o nouăpiedică. Șeful CJ, Dumitru Buzatu, i-a dat de înțeles lui Savin că îi deblocheză plăți de peste 12 milioane de lei dacă îi dă un comision de 10 la sută.

"Precizez că m-am întâlnit în perioada mai-septembrie 2023 de mai multe ori cu numitul Buzatu Dumitru, respectiv la CJ Vaslui sau la Primăria Ștefan cel Mare, unde acesta mi-a spus că mai întâi trebuie “să mă rezolve cu banii” și apoi vom mai vorbi și “că va veni ulterior la baltă, la un pescuit, la un pahar de vin”.

Toate detaliile despre legăturile dintre cei doi sunt pe g4media.ro.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o în judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, pe motiv că ar fi...
#Dumitru Buzatu, #denuntator, #dosar, #mita, #cearta, #CJ Vaslui , #DNA