Contestația depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv se judecă spre finalul săptămânii la Curtea de Apel din Iași

Joi, 28 Septembrie 2023, ora 07:28
1347 citiri
Contestația depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv se judecă spre finalul săptămânii la Curtea de Apel din Iași
Dumitru Buzatu este în arest preventiv FOTO / Facebook

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi dezbat, joi, contestaţia depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv, cauza fiind amânată la termenul anterior la cererea avocatului fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui. Magistraţii au reunit contestaţia depusă de Buzatu cu cea depusă de expertul în dosar, Radu Judele, şi sunt aşteptaţi să se pronunţe joi şi cu privire la măsura preventivă dispusă în cazul acestuia.

Potrivit portalului instanţei, şedinţa de judecată este programată pentru joi, la ora 13.00.

Cu o zi în urmă, avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei, a cerut amânarea cauzei, pentru a avea timp să studieze dosarul. Buzatu a fost adus la instanţă cu o dubă, iar o persoană i-a strigat: ”Escrocule, nu scapi de puşcărie".

Tot la termenul de miercuri, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au reunit dosarul lui Dumitru Buzatu cu cel al expertului din dosar, Radu Judele.

Pe rolul Curţii de Apel Iaşi, dosarul care vizează contestaţia în cazul arestului preventiv în cazul lui Radu Judele are numărul 1887/89/2023, iar cel al lui Dumitru Buzatu are numărul 1886/89/2023.

”Soluția pe scurt: Dispune reunirea cauzei la dosarul nr. 1886/89/2023. Document: Încheiere finală (dezinvestire)”, este soluţia pronunţată, miercuri, de magistraţi în dosarul care-l vizează pe Radu Judele.

Buzatu, prins în flagrant de procurorii DNA în momentul în care ar fi primit o mită de peste 1,2 milioane de lei, a fost arestat preventiv în cursul zilei de sâmbătă de către magistraţii Tribunalului Vaslui.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, anunat, sâmbătă seară, Tribunalul Vaslui.

Dumitru Buzatu, care la data faptei era preşedinte al Consilului Judeţean Vaslui, membru PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Conform DNA, Buzatu a solicitat unui om de afaceri 10% din valoarea unui contract pe care acesta îl încheiase cu CJ Vaslui.

Încă o persoană a fost reţinută sâmbătă în dosarul mitei luate de Dumitru Buzatu, expertul Radu Judele, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv.

Acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia, raport care să contrazică propriul rapoirt realizat anterior în baza unui contract cu Consiliul Judeţean şi care nu corespundea realităţii din teren.

Raportul era necesar, după ce între Dumitru Buzatu şi omul de afaceri au apărut divergenţe în legătură cu plata lucrărilor şi implicit cu cuantumul mitei care trebuia remisă lui Buzatu. De asemenea, expertul i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din CJ Vaslui pentru a-i achita facturile pentru lucrările executate.

Între timp, Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD şi revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus vineri, 26 aprilie, reţinerea unui inculpat, cercetat sub...
#Dumitru Buzatu, #contestatie, #arest preventiv, #masura, #Curte Apel, #Iasi , #Justitie