Mărturie tulburătoare a lui Helmuth Duckadam: "Am vrut să-mi trag un glonte în cap!"

Sambata, 07 Mai 2022, ora 09:18
4531 citiri
Mărturie tulburătoare a lui Helmuth Duckadam: "Am vrut să-mi trag un glonte în cap!"
Helmuth Duckadam FOTO facebook

Astăzi se împlinesc 36 de ani de când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni, cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc.

Eroul de la Sevilla a fost Helmuth Duckadam, portarul care a apărat patru lovituri de la 11 metri, facilitând victoria roș-albaștrilor.

Din păcate, pentru Duckadam, problemele au apărut la scurt timp după această performanță. Într-un interviu tulburător pentru fanatik.ro, Duckadam a povestit lupta sa pentru viață:

Câte operații ai avut?

– Vreo șase doar la brațul drept. Prima, atunci, în 1986, apoi încă cinci. Mai am o proteză la picior, mai altele…

Ai avut și momente când ai fost aproape să clachezi din cauza problemelor de sănătate?

– Chiar la ultima operație, acum vreo șase ani. M-a operat doctorul Brădișteanu la Floreasca. A trebuit să-mi înlocuiască toată artera, pentru că nu o mai putea reface. Am un tub în loc de arteră. S-a nimerit, culmea!, să stau cu Cornel Dinu în aceeași rezervă. Aveam niște dureri groaznice, groaznice! Stătea soția până la 12 noaptea cu mine, îmi dădeau morfină, de toate… Atunci am clacat!

Ce înseamnă „am clacat”?

– Îmi venea să-mi trag un glonte în cap! Nu mai suportam durerea! M-a simțit profesorul Brădișteanu atunci și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu o doamnă psihiatru. Am acceptat, nu aveam de ce să-mi fie rușine. A venit doamna și m-a făcut bine în trei minute!

Adică?

– Jur, trei minute a durat totul! I-am zis că am niște dureri, că m-am săturat de viață, că-mi vine să-mi dau un glonte în cap, să scap de tot! «Da, mi-a zis. E foarte simplu! Dumneavoastră scăpați foarte repede! Dar v-ați gândit la soție? Dar v-ați gândit la copil, ce lăsați în urmă? Ele ce fac după ce plecați?» Click! În momentul ăla s-a făcut o schimbare incredibilă în capul meu! E fantastic ce se poate întâmpla în capul unui om, în viața unui om într-o secundă! A fost un moment de cotitură al vieții mele!

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#duckadam, #poveste operatii, #probleme, #glonte in cap , #stiri fotbal