Ce se ascunde în Dubai în spatele luxului. Zona "altfel" din oraș, unde găsești cazare ieftină: "Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!" FOTO

Marti, 28 Martie 2023, ora 03:18
17421 citiri
Ce se ascunde în Dubai în spatele luxului. Zona "altfel" din oraș, unde găsești cazare ieftină: "Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!" FOTO
Imagini din Dubai FOTO Facebook/ Cu Rucsacul In Spate

Dubai este o destinație populară pentru români datorită imaginii de lux și extravaganță pe care o promovează. Orașul este renumit pentru clădirile sale înalte și futuriste, centrele comerciale mari și luxoase, plajele de nisip fin și activitățile de divertisment sofisticate.

Dubai este cunoscut și pentru evenimente precum cursele de cai, expozițiile de bijuterii, festivalurile de muzică și petrecerile extravagante, care adaugă la imaginea orașului ca fiind o destinație exclusivistă.

Dubai-ul poate fi o destinație costisitoare, iar nivelul de trai și costul vieții sunt relativ ridicate, comparativ cu alte țări sau orașe.

Un turist român a expus o altă înfățișare a orașului, accesibilă celor care nu au un buget generos pentru vacanțe. Acesta a relatat despre o zonă mai veche și mai autentică a zonei, într-o postare pe Facebook.

"Dubai nu este doar despre lux și opulență"

"Mi-am zis mereu că dacă ajung vreodată în Dubai, vreau musai să văd și ce se ascunde în spatele zgârie-norilor și mall-urilor de lux din centru. Ajuns aici, mi-am adus aminte că mai demult îmi arătase o prietenă cât de "altfel" este o anume zonă din oraș. Este vorba de Deira, zona mai veche și mai "autentică" a orașului.

Din Dubai Marina am luat metroul direct către stația Union, iar de acolo am luat-o pe străduțe în direcția bazarurilor. Dacă nu vrei să pierzi vremea pe străduțe (deși eu îți recomand să o faci), schimbă metroul la stația Burjuman de pe linia roșie pe cea verde și coboară mai aproape de bazar, la Al Ras sau la Golden Souq."

"Simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici"

"Efectiv simți că nu mai ești în Dubai când ajungi aici, aș fi putut oricând să cred că sunt undeva prin Amman, Alexandria sau chiar Cairo. Mizerie pe jos, mașini dărăpănate, blocuri sărăcăcioase, magazinașe de cartier, vânzători ambulanți și chiar și nițel street food.

Sigur, dacă ai venit în Dubai fix pentru lux și opulență, Deira nu o să îți placă deloc. Mie mi s-a părut foarte fain în schimb, contrastul dintre zona nouă și cea veche este fascinant. Nu prea mi-a plăcut insistența vânzătorilor din bazar, dar ce să faci, așa este peste tot. Apropo de asta, se poate negocia serios pe acolo! Eu nu am cumpărat nimic, dar la un moment dat un tip ajunsese cu prețul la 15% din cel de la care pornise."

"Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!"

"Souq-ul dedicat bijuteriilor din aur este cel mai cunoscut si mai frumos amenajat, cu acoperis din lemn si magazine elegante. Nu departe găsești și souq-ul cu mirodenii și fructe și confiate. În orice caz, găsești orice în zona asta: haine, covoare, bijuterii, parfumuri, mirodenii, ceaiuri, decorațiuni interioare și așa mai departe.

Ți se face foame? Dă o fugă la Ashwaq pentru o shaorma autentică sau un kebab. Pare a fi unul dintre cele mai cunoscute locuri din zonă, și mie mi-a fost recomandat de niște localnici. O shaorma mică de pui e 7 AED, adică nici 10 lei.

Pont: Dacă vrei cazare ieftină în Dubai, Deira este soluția. Caută ceva lângă stația de metrou Union și astfel știi și că ajungi repede și ieftin la multe obiective importante din oraș. Iar dacă ești fan mâncare indiană sau pakistaneză, te-ai scos. Mănânci cu 10 euro de nu te mai poți ridica de la masă!", a scris turistul pe român pe pagina Cu rucsacul în spate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Câți bani sunt dispuși să dea românii pe cazare pentru minivacanţa de Paşte. Destinațiile preferate de turiști
Câți bani sunt dispuși să dea românii pe cazare pentru minivacanţa de Paşte. Destinațiile preferate de turiști
Peste 67 la sută dintre români spun că ar plăti între 150-300 de lei pe camera dublă pe noapte pentru minivacanţa de Paşte, în timp ce 15,5% au optat pentru 300-500 de lei, chiar dacă...
#Dubai, #vacanta, #lux, #turisti romani, #preturi accesibile, #cazare, #mancare , #stiri vacanta