Cel mai vizitat loc de pe Pământ: Aici oamenii s-au îmbulzit la 1.200 de atracții VIDEO

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 10:48
3188 citiri
Cel mai vizitat loc de pe Pământ: Aici oamenii s-au îmbulzit la 1.200 de atracții VIDEO
Dubai Mall, cel mai vizitat loc de pe pământ FOTO Pixabay

Cea mai populară destinație din lume nu este nici o stațiune sau un muzeu și nici vreun sit UNESCO. Este, culmea, un loc unde mergi să cheltuiești bani serioși.

Dubai Mall, situat în inima orașului și în apropiere de celebra Burj Khalifa, a înregistrat în 2023 un record de 105 milioane de vizitatori. Potrivit unui anunț făcut de biroul de presă al guvernului din Dubai, această cifră îl face „cel mai vizitat loc de pe pământ”.

Numărul vizitatorilor în 2023 a crescut cu 19% față de 2022, când pragul celebrului mall a fost trecut de 88 de milioane de persoane. Între timp, 2024 este „setat să fie un alt an record”, se spune în declarația de presă a guvernului, cu 20 de milioane de persoane care au vizitat deja cele nu mai puțin de 1.200 de magazine ale centrului comercial în ianuarie și februarie, potrivit brecorder.com.

„Mall-ul nostru întruchipează spiritul vibrant al orașului și dedicarea pentru excelență, transformând viziunea conducerii într-o realitate. Fiind o parte integrantă a economiei Dubaiului, jucăm un rol crucial în succesul și inovația orașului”, a declarat Mohamed Alabbar, fondatorul Emaar, compania care a dezvoltat mall-ul.

Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, inclusiv două hypermarketuri, Galeriile Lafayette și Bloomingdale’s, împreună cu peste 200 de restaurante.

Și asta nu este tot. De asemenea, uriașul centru comercial are și un Acvariu și o Grădină ZOO subacvatică (Dubai Aquarium & Underwater Zoo), o pistă de karting în aer liber, un parc de realitate virtuală, un cinema, un complex multisport, un patinoar și un parc de trambuline.

Noile cifre au arătat că mall-ul a atras vizitatori din toate colțurile lumii.

„Această gamă largă de naționalități nu numai că a subliniat farmecul mondial al mall-ului, dar a reflectat și cultura cosmopolită a Dubaiului”, a adăugat Alabbar.

Evenimente majore precum Dubai Shopping Festival, Dubai Food Festival și 3 Day Super Sale au atras, de asemenea, un număr uriaș de vizitatori.

Dubai continuă să rămână o atracție turistică majoră. Aeroportul Internațional Dubai (DXB), cel mai aglomerat hub internațional din lume, a înregistrat o creștere de 31,7% a traficului de pasageri în 2023, la 86,9 milioane, depășind nivelurile de dinainte de pandemie, a anunțat luni, 4 martie, operatorul Dubai Airports.

Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Noua iubită a lui Arpad Paszkany, plimbată cu elicopterul prin Dubai: ”Când nu ai chef să iei mașina...” VIDEO
Milionarul Arpad Paszkany (52 de ani), fost patron la echipa de fotbal CFR Cluj, este într-o nouă relație, după ce a divorțat de femeia cu 20 de ani mai tânără cu care s-a căsătorit în...
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
Mesajul companiei aeriene Emirates, după haosul din aeroport, generat de ploile istorice din Dubai. Peste 30.000 de bagaje trebuie să fie returnate
CEO-ul Emirates Airline a transmis scuze clienţilor, în weekend, după ce ploile istorice din Emiratele Arabe Unite au provocat inundaţii şi un haos record pe aeroportul din Dubai. Sute de...
#Dubai, #Dubai Mall, #cel mai vizitat loc, #shopping, #record vizitatori , #mall