Ciudățeniile de pe drumurile din România: pasarele fără sens și intersecții fără logică. ”Nu răspunde nimeni. Suntem ca într-un banc” VIDEO/FOTO

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 19:22
11154 citiri
Ciudățeniile de pe drumurile din România: pasarele fără sens și intersecții fără logică. ”Nu răspunde nimeni. Suntem ca într-un banc” VIDEO/FOTO
Construcții greșite și marcaje ciudate în trafic FOTO: colaj Facebook

O pasarelă peste Șoseaua de centură a Capitalei care ar trebui să rezolve problemele traficului dar momentan doar îl încurcă, o intersecție ciudată în Dej, un pasaj pietonal în Râmnicu Vâlcea pe care nu se poate trece sunt doar câteva din ”minunile” descoperire recent de cei de la Asociația România Fără Gropi.

Dacă nu ar fi foarte grav, iar aceste lucruri făcute fără sens nu ar pune în pericol viața multor oameni, ar putea fi chiar hilar.

De ce se întâmplă acest lucru în România, unde ne străduim de zeci de ani să construim bucăți de autostrăzi și de drumuri expres și asfaltăm ulițele satelor doar în campaniile electorale? Am dezbătut această situație cu Alex Vîlvoi, fondatorul Asociației România Fără Gropi.

Alex Vîlvoi: Nimeni nu răspunde, totul este ”după ureche”

Expertul a spus că de fapt sunt mult mai multe probleme pe drumurile țării și avem această situație deoarece nu răspunde nimeni pentru astfel de greșeli, autoritățile și constructorii drumurilor par să fie prieteni și nimeni nu trage la răspundere pe nimeni.

”Da, ne pun viața în pericol, asta e clar. Nimeni nu răspunde, totul este ”după ureche” fiecare face cum crede de cuviință. Nu este nimeni responsabilizat cu nume și prenume să știm pe cine să tragem la răspundere când apar astfel de situații.

Nici nu știm dacă să râdem sau să plângem, cum este cazul pasarelei de pe Centura Capitalei sau când vorbim de prostia care se face pe DN 6, având în vedere și cunoscând, de ani de zile, problema cu acea bandă și jumătate de pe DN2, acel acostament consolidat pe care este ilegal să circuli.

Ai de atâția ani atâtea nenorociri, atâția oameni care au murit acolo și tu implementezi aceeași prostie și pe DN6, care este undeva pe locul 2-3 la capitolul decese. Adică ce, îi dai energizant ca să treacă pe primul loc? Practic asta se întâmplă.

DN6 înainte de Alexandria. Se lărgește la o bandă și jumătate (modelul criminal de pe DN2)

FOTO: Alex Vîlvoi/ România Fără Gropi

Repet, cât timp nu va exista responsabilizare cu nume și prenume pentru fiecare proiect în parte vom avea această anormalitate sau ”normalitate anormală”, mai bine spus. Noi, efectiv nu știm pe cine să tragem la răspundere sau, în cazul fericit, să-i facem ”statuie” că a făcut un proiect superb. Există o responsabilitate generală, adică nimeni nu este responsabil de nimic”, a spus Alex Vîlvoi într-un interviu acordat Ziare.com.

Într-un interviu anterior, Alex Vîlvoi explica: ”DN2 este periculos în principal din cauza absenței parapetului de pe mijloc și a acelei jumătăți de bandă care de fapt este acostament consolidat și este ilegal să se circule pe el”.

Există totuși lege prin care poate fi sancționat administratorul de drum, constructorul, însă se pare că nu există atitudine în acest sens având în vedere câte ”perle” criminale sunt pe drumurile din România.

”De multe ori, și avem atâtea cazuri în presă, constructorii cu administratorii de drum, Consiliile Județene, primării, CNAIR, poliție, au o bună ”prietenie”.

Legea specifică sancționarea administratorului când lipsesc marcaje sau când este construit greșit ca în cazul celebrei pasarele.

Pasarela DNCB

SURSA: Facebook/România Fără Gropi

Poliția nu sancționează sau, de multe ori, nici măcar nu notifică administratorul de drum”, a mai spus reprezentantul Asociației România Fără Gropi.

Poliția s-a autosesizat în cazul pasarelei

Alex Vîlvoi a mai spus că este ”o minune” că poliția s-a autosesizat în cazul pasarelei bizare de pe Șoseaua de centură a Capitalei care sugrumă traficul și nu duce nicăieri.

”În cazul pasarelei, este primul caz în 8 ani de activitate în care putem spune că poliția s-a autosesizat înainte să trimitem noi sesizare, ceea ce este o minune. Să sperăm că nu va ține doar 3 zile și că poliția pe viitor se va autosesiza de câte ori se întâmplă astfel de lucruri.

Avem agenți de la rutieră care merg prin prin localități sau pe drumurile naționale, pentru că nu doar pentru a sancționa șoferii sunt acele autovehicule cumpărate pentru poliția rutieră și radare ci și pentru astfel de contravenții care de multe ori produc victime. Nesancționând aceste probleme, scriptic, ele nu există”, a mai spus Alex Vâlvoi.

Dej, intersecția strada 1 Mai cu DN1C

Sursa: Dej24

Drumurile din România par bancuri bune

În România, cel puțin din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, realitatea este atât de hilară încât pare un banc bun.

”Este și un banc mai vechi, un tip săpa o groapă iar altul venea și o astupa. Un trecător întreabă: ”De ce unu sapă și altul astupă?”/ ”Păi mai aveam un coleg care trebuie să pună și pomul, dar el la zi e liber și noi muncim”.

Aceasta este filozofia în care ne învârtim. România lucrului bine neterminat”, a mai explicat Alex Vîlvoi.

Specialistul ne-a mai semnalat câteva probleme din infrastructură care au devenit foarte periculoase pentru participanții la trafic.

  • Pod în Râmnicu Vâlcea cu trotuar strâmt și fără ieșire

O femeie din Râmnicu Vâlcea a vrut să treacă peste un pod din oraș însă a intrat cu greu pe trotuarul mult prea strâmt, iar după 3 minute a fost nevoită să se întoarcă pentru că nu avea pe unde să iasă. Femeia a făcut haz de necaz spunând că mișcarea este bună pentru sănătate.

Pasajul pietonal din Rm Vâlcea, foarte îngust și care se termină în parapet

SURSA: Facebook/ Ana Roxana Ivanescu

  • Marcaje vechi lăsate pe drum pe lângă cele noi, în zona Plaza Mall din București

”La Plazza Mall șoferii circulă cum vor. Oricum, dacă se întâmplă un accident, este vina șoferului întotdeauna.

Intersecția Plaza Mall. 09.01.2023

SURSA: Alex Vîlvoi / Asociația România Fără Gropi

Acolo este exact ca în bancul cu săpatul. Aici unul trebuia să traseze marcajul și altul să șteargă vechiul marcaj. Doar că cel din urmă nu a mai venit la muncă în ziua respectivă astfel că celălalt a trasat noul marcaj chiar dacă era vizibil și celălalt. Adică nu știe stânga ce face dreapta. Iar acest lucru se traduce la finalul anului în primul loc la decese din Uniunea Europeană”, a spus Alex Vîlvoi.

  • Pasajul de la Chitila cu parapetul ieșit.

”Dacă se merge în teren se vede stratul de praf, care e pământ de fapt acum, cum a luat noua formă, adică dovada faptului că nu s-a întâmplat aseară această deplasare a parapetului”.

DNCB pasaj Chitila. Parapet ieșit

SURSA: Asociația România Fără Gropi

”Și mai sunt și alte situații pe autostrada A1 cu parapetul care este avariat și lăsat avariat cu lunile. În 2019 am avut o campanie fix pe parapetul de pe axul drumului sau de pe laterale pentru autostrada A 1 și aveam identificate aproximativ 90 de puncte unde parapetul era avariat, ceea ce înseamnă că el nu-și mai făcea treaba și devenea un pericol, pentru că mașina dacă intră într-un parapet avariat, acesta poate străpunge mașina să ucidă un om”, a mai spus Alex Vâlvoi.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#drumuri proaste Romania, #pasarela centura, #intersectie Dej, #largire DN6, #infrastructura, #pod ramnicu valcea, #alex vilvoi , #infrastructura