Ministerul Transporturilor pregătește drumul expres Brăila-Galați. Lucrările au început și se muncește în ritm susținut

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 03:46
11473 citiri
Ministerul Transporturilor pregătește drumul expres Brăila-Galați. Lucrările au început și se muncește în ritm susținut
Drumul expres Brăila-Galați are circa 11 km. FOTO www.hotnews.ro

Construcția drumului expres Brăila-Galați face pași mici. Ministerul Transporturilor a publicat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul proiectului, consultat de Ziare.com.

Autoritatile vor astfel sa construiască o nouă legătură rutieră care va facilita traficul între municipiile Brăila şi Galaţi, precum şi traficul de tranzit, asigurând creşterea vitezei de circulaţie, a capacitaţii de trafic, o îmbunătăţire a siguranţei și a confortului în trafic.

Drumul expres de circa 11 km se va conecta în apropiere de viitorul pod peste Dunăre.

Drumul expres este construit de companiile din grupul UMB pentru circa 372 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 24 de luni, adică ar trebui să fie gata în toamna lui 2023.

Exproprierile costă 3,2 milioane lei, după cum arată documentul.

”Pentru continuarea lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Drum expres Brăila-Galaţi', este necesară ocuparea unei suprafețe suplimentare de 161.741,00 mp, aferentă unui număr de 250 de imobile proprietate privată, pentru care este necesară declanșarea procedurii de expropriere, potrivit dispozițiilor Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, pentru justa despăgubire a imobilelor aflate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică 'Drum expres Brăila-Galaţi', este necesară suma de 3.250.000 lei”, se precizează în proiect.

Realizarea Drumului Expres Brăila-Galați afectează o serie de rețele edilitare: liniile electrice de joasă, medie și înaltă tensiune, conducte de transport gaze naturale. Ținând cont de avizele deținătorilor acestor rețele, sunt prevăzute lucrări de protejare sau de relocare a instalațiilor acestora, care impun exproprieri suplimentare față de culoarul de la faza studiului de fezabilitate.

De asemenea, prin tema de proiectare, CNAIR a permis modificarea locală a traseului Drumului Expres, în vederea racordării acestuia cu traseul proiectului “Pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăila".

”Odată cu construcţia podului suspendat peste Dunăre de la nord de Brăila şi dezvoltarea reţelei rutiere rapide în zonă, Drumul expres Brăila - Galaţi va funcţiona ca un tronson care să permită legătură între axele de circulaţie pe direcţiile sud-nord, est-vest şi municipiul Galaţi”, arată documentul.

Drumul Expres Brăila – Galați va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

CNAIR a semnat în luna aprilie contractul pentru Drumul Expres Brăila - Galați cu Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) - SPEDITION UMB - TEHNOSTRADE S.R.L. (n.r. toate firme în cadrul UMB Grup). Lucrările efective au debutat în octombrie.

Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fără TVA, iar durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#drum expres, #Braila Galati, #infrastructura , #infrastructura