Lucrări finalizate în proporție de 78% la drumul expres Galați-Brăila: ”Avem un constructor foarte bun”

Miercuri, 01 Noiembrie 2023, ora 16:42
3461 citiri
Lucrări finalizate în proporție de 78% la drumul expres Galați-Brăila: ”Avem un constructor foarte bun”
Lucrări la drumul expres Galați-Brăila FOTO Facebook/ Costel Fotea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat mulţumit de constructorul care execută Drumul expres Galaţi-Brăila, despre care a spus că este foarte bun şi că se va încadra în termenul de finalizare a acestui obiectiv, respectiv jumătatea anului viitor.

"Toată această lucrare nu a fost una simplă, au fost aproximativ 900 de piloni pentru această traversare a Siretului, au mai rămas de forat aproximativ sub 10 piloni, ceea ce înseamnă că, în această săptămână, probabil, vor finaliza. Termenul de finalizare la acest obiectiv, Drumul expres Galaţi-Brăila, va fi jumătatea anului viitor. Este un termen cât se poate de realist şi care va asigura o fluidizare mai bună dinspre Galaţi, spre ceea ce înseamnă Brăila şi nu numai, făcând legătura cu Podul de la Brăila, spre Tulcea, spre Constanţa. E un drum important, un constructor foarte bun, care se va ţine de grafic şi care va respecta ca, până la jumătatea anului viitor, să fie finalizată această lucrare", a declarat Grindeanu, miercuri, la Brăila.

Sorin Grindeanu a completat, pe pagina sa de Facebook, că lucrările la Drumul expres Galaţi-Brăila au fost finalizate în procent de 78%.

"Mobilizare bună a constructorului român pe şantierul Drumului expres Brăila-Galaţi (10,76 km)! Lucrările, începute în ianuarie 2022, au ajuns la un stadiu fizic de 78% şi au termen de finalizare mai 2024. Pe traseul acestui drum expres se construieşte inclusiv Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea (pe ruta Constanţa-Mangalia). Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri cu o deschidere centrală de 130 de metri", a scris Grindeanu pe Facebook.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#drum expres galati braila, #Sorin Grindeanu, #infrastructura , #infrastructura