Se deschide primul tronson de drum expres din România VIDEO

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 09:41
3426 citiri
Se deschide primul tronson de drum expres din România VIDEO
Centura de ocolire a orașului Balș FOTO: captură yotube MND

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 21 aprilie, în şedinţa de Guvern, deschiderea centurii de ocolire a municipiului Balş. ”Iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România”, a spus el.

”Astăzi, se deschide centura de ocolire a municipiului Balş, avem garanţiile, domnule ministru, şi de la contructor. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă şi iată că reuşim să deschidem astăzi prima porţiune de drum expres din România, care va asigura cu certitudine evitarea acestei aştepări şi pierderea timpului în trafic, în localitatea Balş”, a spus şeful Executivului.

Imagini filmate din dronă cu primul lot din tronsonul al doilea al Drumului Expres Craiova - Pitești au fost făcute publice marți, 19 aprilie.

Lotul, cu o lungime de 18 km, va fi inaugurat joi.

Drumul reprezintă centura ocolitoare a orașului Balș.

Ciucă a mai spus că speră ca românii să se poată bucura de timpul câştigat în trafic.

Premierul a mai spus că este o veste bună pentru cei care circulă pe itinerariul: Bucureşti-Piteşti-Craiova-Severin-Timişoara.

”Ştim că la mijlocul distanţei, în localitatea Balş, de fiecare dată traficul se aglomera şi pe câţiva kilometri se petreceau şi mai mult de un ceas”, a mai afirmat şeful Executivului.

Cum se va face accesul pe acest segment de drum

Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor din România, după deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

- pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș

- pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra Olt

În scurt timp vom da în trafic și Lotul 2 al Tronsonului 2.

Acesta are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Drumul Expres Craiova - Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Valoarea estimată înaintea licitării era de 3,771 miliarde de lei, fără TVA. Contribuția Uniunii Europene la drumul expres este de 726 de milioane de euro prin intermediul politicii de coeziune

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#drum expres Craiova Pitesti, #centura ocolire bals, #Primul lot Drum Expres Craiova Pitesti , #infrastructura