Cinci kilometri de drum expres așteptați cu „sufletul la gură”. S-ar putea circula în 2024 între A3 și DN1, la Tureni VIDEO

Autor: N.G.
Vineri, 03 Noiembrie 2023, ora 23:01
3105 citiri
Cinci kilometri de drum expres așteptați cu „sufletul la gură”. S-ar putea circula în 2024 între A3 și DN1, la Tureni VIDEO
Șantierul în zona nodului rutier de legătură cu DN1 FOTO Pro Infrastructura

Constructorul care derulează contractul privind construirea drumului expres dintre Autostrada A3 și DN1, în județul Cluj, a demarat în forță proiectul.

Drumul de legătură din zona localității Tureni va degreva municipiul Turda de traficul de tranzit descărcat de pe Autostrăzile A3 și A10.

Cei nici 5 kilometri de lângă Tureni sunt așteptați cu sufletul la gură de clujeni și de toți șoferii aflați în tranzit. Chinul lor ar putea să se termine mai repede, la sfârșit de 2024.

Cei de la Dimex, în asociere cu Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A, au atacat lotul cu mult tupeu și ne dau speranțe că ar putea face o mare performanță în prima lor aventură ca lideri pe un proiect major de infrastructură rutieră: inaugurare în decembrie 2024, înainte de termenul contractual, februarie 2025.

Șantierul arată foarte bine: stadiu fizic general aproximativ 10% după primele două luni și jumătate din cele 18 de execuție directă, două treimi din săpături realizate. Ceva emoții ne dau partenerii de la Con-A care sunt responsabili cu structurile. Ne asigură însă că și-au calculat bine pașii”, susțin cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Contractul are o valoare de 562,61 milioane de lei (fără TVA), cu 18 luni pentru finalizarea lucrărilor.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

Pe această șosea vor fi construite 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

La intersecția cu DN 1 va fi prevăzut un nod rutier tip trompetă. Traseul începe din autostrada A3, unde este amenajat un nod rutier tip trompetă simplă ce este prevăzut cu bretele de intrare ieșire cu câte două benzi pe sens:

- bretea Gilău – Tureni – lungime = 1.487 m;

- bretea Tureni – Turda – lungime = 1.052 m;

- bretea Turda – Tureni – lungime = 1.297 m;

- bretea Tureni – Gilău – lungime = 1.189 m.

Lungimea totală a bretelelor la nodul cu autostrada A3 este de 5,025 kilometri.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#drum expres cluj, #drum legatura, #tureni cluj , #infrastructura