Furtună puternică în Hunedoara. Zeci de maşini cu adulți și copii, blocate de aluviuni în zona Câmpul lui Neag UPDATE

Marti, 04 Iulie 2023, ora 20:21
4099 citiri
Furtună puternică în Hunedoara. Zeci de maşini cu adulți și copii, blocate de aluviuni în zona Câmpul lui Neag UPDATE
Peste 100 de mașini sunt blocate FOTO ISU Hunedoara

Un număr de 110 maşini în care se află peste 200 de persoane sunt blocate, marţi seară, în zona Câmpul lui Neag din judeţul Hunedoara, după ce aluviunile scurse de pe munte au blocat drumul. Salvamontişti din judeţele Gorj şi Caraş- Severin, precum şi pompieri de la Petroşani şi drumari se vor deplasa la faţa locului.

UPDATE 22.36 Un număr de 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulţi şi 10 copii au rămas blocate, marţi după-amiază, pe drumul judeţean Grădiştea de Munte-Costeşti, care duce spre cetatea Sarmizegetusa Regia, din cauza aluviunilor scurse de pe versanţi, arată un ultim bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, arată agerpres.

"Drumul a fost eliberat pe un sens de mers şi toate autoturismele şi-au continuat deplasarea spre Orăştie", a precizat sursa citată.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, mai multe tronsoane de drum au fost afectate, la faţa locului intervenind autorităţile din comuna Orăştioara de Sus cu utilajele din dotarea proprie, un buldoexcavator şi un utilaj forestier, acţiunea desfăşurându-se sub coordonarea prefectului Călin Marian şi cu sprijinul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul Vasile Inăşecu.

La faţa locului vor sosi şi utilajele aflate sub coordonarea Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru repararea şi consolidarea segmentelor de drum afectate.

Știre inițială

”Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont. Salvamontiştii din judeţele Gorj si Caraş Severin au fost alertaţi cu privire la existenta unor maşini blocate pe şoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane - Caraş Severin. Nimic spectaculos pana aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost maşini şi oameni blocaţi, dar acum situaţia întrece orice închipuire, este vorba de 110 maşini şi peste 200 de persoane”, a anunţat Salvamont România.

Persoanele blocate pe acest tronson nu au probleme medicale, însă drumul este blocat de o cădere de pietre de pe versant.

”Cei din maşini nu au probleme medicale, dar, cu siguranţă, ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanţi şi au blocat o porţiune de drum întrerupând coloana de maşini. Informaţiile sunt încă incerte şi, se pare ca, pietre căzute datorita ploii, au blocat drumul sau chiar au lovit maşini”, mai transmite Salvamont. Echipaje de la Salvamont se îndreaptă spre zona în care maşinile sunt blocate.

”Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de maşini ce se întinde pe aproximativ 30 de km şi va încerca să intervină în caz ca se anunţă vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane şi dinspre Hunedoara”, a mai precizat Salvamont.

Şi pompierii se îndreaptă spre locul în care maşinile sunt blocate. ”Autoturisme posibil blocate pe DN 66A, zona Câmpu lui Neag. Din cadrul Detasamentului de Pompieri Petroşani a plecat spre zona indicată un echipaj de pompieri, în recunoaştere. A fost anunţat Salvamont Hunedoara şi Drumuri Naţionale”, a transmis şi ISU Hunedoara.

Montarea crucilor eroilor români de la Valea Uzului nu intră în sfera penală. Liderul unei mișcări naționaliste scapă de acuzații
Montarea crucilor eroilor români de la Valea Uzului nu intră în sfera penală. Liderul unei mișcări naționaliste scapă de acuzații
Liderul Asociaţiei "Calea Neamului", Mihai Tîrnoveanu, a anunţat, miercuri, 24 aprilie, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc a clasat un dosar penal deschis anul trecut pe...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#drum blocat, #Hunedoara, #viitura , #furtuna