Drulă îi cere lui Grindeanu să ”urecheze” CNAIR: ”Este incredibilă această bataie de joc și cum nimeni nu răspunde pentru ea”

Miercuri, 25 Ianuarie 2023, ora 18:16
2115 citiri
Drulă îi cere lui Grindeanu să ”urecheze” CNAIR: ”Este incredibilă această bataie de joc și cum nimeni nu răspunde pentru ea”
Cătălin Drulă FOTO / Facebook Cătălin Drulă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenţia că licitaţia pentru lotul 1 de 17 kilometri din Autostrada de Centură a Bucureştiului - Nord este încă neîncheiată la patru ani de la lansare.

El îi cere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi, adăugând că "cineva din CNAIR îşi bate joc" de România.

"Licitaţia pentru lotul 1 de 17 km din Autostrada de Centură a Bucureştiului - Nord este încă neîncheiată la patru ani de la lansare. Azi, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anulat iarăşi evaluarea făcută de CNAIR. A şasea oară. De 6 ori (ultimele 4 respingeri fiind în mandatul d-lui Grindeanu) a respins CNAIR una din cele 2 oferte rămase în competiţie şi de fiecare dată acel constructor a câştigat în instanţă pe motiv că descalificarea nu este legală", scrie Cătălin Drulă pe Facebook.

Potrivit acestuia, fie CNAIR descalifică "pe nedrept" un constructor, fie o face în mod corect, dar este "complet incompetent în a justifica" această descalificare.

"Este incredibilă această bătaie de joc şi cum nimeni nu răspunde pentru ea. Din două una - ori acel constructor trebuie pe drept descalificat şi CNAIR este complet incompetent în a justifica această descalificare, ori este descalificat în continuu pe nedrept. În ambele cazuri vorbim de o neîndeplinire a obligaţiilor de serviciu (şi posibil de corupţie) cu consecinţe grave asupra economiei româneşti. În 29 noiembrie, după a 6-a evaluare, Sorin Grindeanu ne anunţa pe Facebook că e gata, avem constructor desemnat. Acum, când evaluarea a fost anulată, tace. E prea mult totuşi, 4 ani şi 6 evaluări desfiinţate repetat de instanţe (CNSC şi Curtea de Apel Bucureşti)", adaugă Drulă, fost ministru al Transporturilor.

El menţionează că acest sector din Autostrada de Centură leagă, practic, A1 Bucureşti-Piteşti de DN1 Bucureşti-Ploieşti şi este "extrem de important" pentru România şi pentru Capitală.

"Îi cer ministrului Grindeanu să îi tragă la răspundere pe responsabili, să îşi asume acest eşec colosal şi să oprească această nebunie. Cineva din CNAIR îşi bate joc de România şi trebuie oprit", mai scrie liderul USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#Drula autostrazi Romania investitii, #Drula, #grindeanu, #autostrada, #centura, #Bucuresti , #autostrada