O dronă-bombă ucraineană a zburat până la 150 de kilometri de Moscova. "Lovirea Kremlinului ar provoca cu siguranță reacții"

Marti, 07 Februarie 2023, ora 16:25
11046 citiri
O dronă-bombă ucraineană a zburat până la 150 de kilometri de Moscova. "Lovirea Kremlinului ar provoca cu siguranță reacții"
Imagini cu locul în care s-a prăbușit drona ucraineană au apărut pe conturi de Telegram din Rusia

O dronă lansată din Ucraina încărcată cu o bombă de 100 de kilograme a zburat 300 de kilometri deasupra Rusiei, fără a putea fi interceptată.

Imaginile apărute pe rețelele sociale arată că drona s-a prăbușit într-o pădure, în apropierea orașului Kaluga, iar informațiile mediatizate de partea ucraineană indică faptul că zborul s-a terminat la 150 de kilometri de Moscova.

Nu este clar dacă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană rusă sau s-a prăbușit din cauza unei erori de pilotaj sau de proiectare.

Un blogger militar rus explică de ce evenimentul are semnificații nefaste pentru Moscova.

"Aparent, a fost o dronă Tu-141 „Swift” - același model care a atacat aerodromurile din Engels și Ryazan (n.r. - în Rusia). Încărcată cu o bombă. Drona a lovit copacii la altitudine joasă (sau a fost doborâtă) și s-a prăbușit în pădure.

Probabil, așa, deplasându-se la altitudini foarte joase, dronele ucrainene reușesc să păcălească apărarea aeriană a Rusiei. Nu se știe ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ajuns la Moscova. Unde o așteptau plăpândele sisteme de apărare Shells", scrie bloggerul Ian Matveev pe Twitter.

Acesta a desenat apoi o linie imaginară la 300 de kilometri de granița cu Ucraina, remarcând că este punctul în care se întâlnesc principalele rute rusești de aprovizionare a forțelor armate trimise să invadeze Ucraina. În același timp, la aceeași distanță se află baze armate mari sau depozite destinate tot alimentării armatei din Ucraina.

"Alte drone pot veni în locul celei căzute în pădure: de recunoaștere, care să lanseze proiectile, kamikaze. Da, unele vor fi doborâte în continuare de apărarea aeriană rară, care se pare că este concentrată doar pe flancul estic. Dar o parte vor sparge apărarea. Cea de la Moscova nu contează.

Lovirea Kremlinului sau a clădirii Ministerului Apărării ar provoca cu siguranță reacții semnificative. Cu toate acestea, loviturile împotriva nodurilor de transport din Rusia au probabilite mai mare. Informațiile precise privind transportul echipamentelor și a personalului sunt mult mai importante pentru front.

Deci, dacă o dronă ucraineană Tu-141 sau o altă dronă a căzut cu adevărat în Kaluga, acest lucru dovedește încă o dată incapacitatea apărării aeriene ruse de a detecta și doborî o țintă destul de vizibilă, de dimensiunea unei rachete de croazieră mari. Cerul din Kaluga nu aparține Rusiei", încheie bloggerul.

Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Miniştrii de externe şi ai apărării din UE, reuniţi luni, 22 aprilie, la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană. Decizia a fost...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#drona ucraineana, #invazie ucraina, #bombe, #aparare antiaeriana , #invazie ucraina