Cum au reușit polițiștii să dea peste o captură serioasă de droguri în ieslea animalelor. ”Extravaganța” traficanților i-a lăsat cu gura căscată

Luni, 22 August 2022, ora 03:25
8256 citiri
Cum au reușit polițiștii să dea peste o captură serioasă de droguri în ieslea animalelor. ”Extravaganța” traficanților i-a lăsat cu gura căscată
Polițiștii din Șomcuta Mare au găsit droguri în ieslea animalelor FOTO rfi.ro

Un echipaj de poliție din orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș, a avut norocul să dea peste o captură serioasă de droguri de risc și mare risc, chemați fiind de proprietar să verifice dacă nu cumva într-una dintre casele din localitate au năvălit hoții.

În loc de hoți, polițiștii au dat peste foștii chiriași care plecaseră din casă fără kilogramele de droguri și ciuperci halucinogene, pe care le ascunseseră prin cele mai dosite cotloane ale gospodăriei.

Rareș Bob și Daiana Olguța Sotan sunt cei doi tineri prinși în flagrant de polițișii din Șomcuta Mare în timp ce se scotoceau după droguri printr-o gospodărie din localitatea Berchezoaia.

Cei doi fuseseră trimiși aici de George Darida, un cunoscut traficant de droguri din zona Maramureș-Cluj, aflat la acel moment în închisoare, condamnat într-un dosar de trafic de substanțe interzise. Bărbatul își rugase prietena să meargă la Berchezoaia unde era ascunsă o importantă cantitate de droguri (cannabis și MDMA) pe care urma să o predea altor traficanți.

Fata a cerut ajutorul unui amic, iar împreună au ajuns în adresa indicată în data de 4 iulie 2021. Aveau hartă exactă a ascunzătorilor oferită de Darida în timpul uneia dintre vizitele de la penitenciar.

Potrivit actului de acuzare, drogurile erau ascunse, o parte într-o masă care a trebuit să fie dezmembrată pentru a se putea ajunge la ascunzătoare, iar cealaltă parte, peste două kilograme de cannabis și pastile, era îngropată în șură, în ieslea cu fân.

Când cei doi se pregăteau să plece, cu drogurile deja aranjate într-o geantă de voiaj, au dat nas în nas cu polițiștii și cu proprietarul casei, ultimul fiind cel care ceruse ajutorul oamenilor legii după ce fusese avertizat de vecini că persoane străine intraseră în curte. Degeaba au încercat să mai pitească marfa sub fân, în șură, fapta era evidentă.

Chiar dacă drogurile era camuflate în cutii de paste sau sticle de șampon, polițiștii din Șomcuta Mare au realizat imediat cu ce au de-a face. Pe lângă stupefiante, agenții au mai găsit și suma de 11.000 forinți, 210 lire sterline și 5 euro în posesia celor doi.

Cei trei au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Cluj sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc, dosarul judecându-se pe fond la Tribunalul Maramureș și ulterior la instanța superioară, Curtea de Apel Cluj.

Inițial George Darida a fost condamnat inițial la 4 ani 9 luni şi 10 zile închisoare. Ulterior, pedeapsa acestuia s-a redus, pentru că traficantul și-a turnat un complice, beneficiind astfel de prevederea legală care permite ca în urma unui denunț care se concretizează în dosar penal, pedeapsa să fie mai blândă.

Daiana Soțan a primit 2 ani şi 7 luni închisoare cu suspendare, iar Rareș Bob David - 2 ani şi 7 luni închisoare cu suspendare.

Patru ucraineni, fugiți de război, găsiți pe munte din întâmplare de salvamontiștii maramureșeni. Cel pentru care porniseră căutările nu a fost încă găsit
Patru ucraineni, fugiți de război, găsiți pe munte din întâmplare de salvamontiștii maramureșeni. Cel pentru care porniseră căutările nu a fost încă găsit
Plecată într-o operațiune de căutare-salvare a unui cetăţean ucrainean rătăcit în Munţii Maramureşului, o echipa mixtă de salvamontişti - poliţişti de frontieră a descoperit alţi...
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
#droguri, #captura droguri, #politie, #maramures , #trafic droguri