„Festivalul drogurilor” lovește din nou. Cum au fost prinși mai mulți tineri cu substanțe interzise la un eveniment muzical

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 16:51
3519 citiri
„Festivalul drogurilor” lovește din nou. Cum au fost prinși mai mulți tineri cu substanțe interzise la un eveniment muzical
După ridicarea restricțiilor în țara noastră au început să fie organizate evenimente mari, mai ales festivaluri de muzică FOTO Pixabay

După ridicarea restricțiilor în țara noastră au început să fie organizate evenimente mari, mai ales festivaluri de muzică.

După Festivalul Saga din București, încă un festival ajunge în centrul atenției pentru consumul de droguri.

Cinci tineri din Alba, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, au fost prinși cu droguri la un festival de muzică electronică, în județul Hunedoara, la Măgura Uroiului, potrivit alba24.ro.

Potrivit IPJ Hunedoara, în cursul serii de 24 spre 25 iunie, polițiștii din Simeria, care asigurau măsurile de ordine publică cu ocazia desfășurării unui festival de muzică electronică, au observat în apropierea locului de campare, un autoturism în care se aflau patru tineri, iar în altul se afla în apropierea autoturismului.

Cei cinci tineri cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, din judetul Alba aveau un comportament suspect, polițiștii au efectuat controlul autoturismului și controlul corporal al celor în cauză, procedură în urma căreia au identificat diferite cantități de substanțe sub formă de cristale, pulbere ori substanțe vegetale, precum și un cântar electronic de precizie care prezenta urme de materie vegetală, scrie sursa citată.

Polițiștii au ridicat substanțele identificate și au întocmit proces verbal de constatare în vederea întocmirii unui dosar de cercetare penală.

Droguri la Saga

După ce un participant la evenimentul SAGA Festival a murit în urma unei supradoze de droguri, poliția și jandarmeria făcut razii pe Arena Națională de unde au ridicat zeci de persoane care aveau stupefiante asupra lor.

Jandarmeria a transmis în seara zilei de duminică, 5 iunie, un comunicat în care precizează că au fost date mai multe amenzi și au fost întocmite dosare penale pentru trafic și consum ilicit de droguri.

”În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În perioada 3-4 iunie, în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Capitalei.

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 iunie. Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă.

În total, șapte tineri ar fi ajuns vineri seara la spital, dintre care trei în stare gravă, potrivit surselor Digi24.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Arena Națională, unde au loc concertele, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise.

La rândul său, Agenția Națională Antidrog a postat sâmbătă seara pe contul de Facebook un mesaj de avertizare, însoțit de imagini de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională: „Nu amesteca energizantele cu ecstasy” - este sfatul specialiștilor antidrog.

Organizatorii SAGA Festival confirmă și ei că vineri seara au avut loc unele „evenimente regretabile” și subliniază că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit într-un comunicat că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

Sute de persoane controlate și amenzi în valoare de aproape 12.000 de lei în urma unei razii a polițiștilor. Două tinere, prinse cu droguri în club
Sute de persoane controlate și amenzi în valoare de aproape 12.000 de lei în urma unei razii a polițiștilor. Două tinere, prinse cu droguri în club
Peste 240 de persoane au fost controlate şi au fost date amenzi în valoare de 11.500 de lei, în urma unor controale făcute de poliţişti şi reprezentanţi ai altor instituţii, în Sectoarele...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#droguri, #festival, #tineri droguri Romania , #stiri juridice