Geantă cu 130.000 de euro aruncată pe geam în timpul perchezițiilor la dealerii care alimentau studenții din Iași și Cluj VIDEO

Marti, 05 Decembrie 2023, ora 14:05
5907 citiri
Geantă cu 130.000 de euro aruncată pe geam în timpul perchezițiilor la dealerii care alimentau studenții din Iași și Cluj VIDEO
Traficanții au încercat să arunce inclusiv drogurile în veceu pentru a scăpa de acuzații FOTO captură video DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au făcut, marți 5 decembrie, percheziții la domiciliile unor dealer de droguri suspectați că au alimentat piața de consumatori din cămine studențești, cluburi și școli.

În timpul operațiunii Narcos au fost descoperite cantități uriașe de droguri în valoare de aproape un milion de euro. Unul dintre traficanți a încercat să scape aruncând pe geam o geantă burdușită cu bani.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri ar fi introdus în România cantități mari de droguri de risc pe care le-ar fi distribuit, ulterior, către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, ar fi aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

În urma acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi, 5 decembrie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

Au fost descoperite și ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în 48 de pungi vidate), 12 kilograme de hașis, porționat și ambalat (125 de pachete), aproximativ 120 de grame de cristal, precum și o mașină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate, una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro, fiind recuperată de polițiști.

Facem precizarea că, din cantitățile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

Această grupare ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași.

În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro.

În cadrul acestei rețele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiți minori pentru traficul de droguri, dar, în același timp, ar fi fost și destinatari ai substanțelor interzise.

Astfel, la data de 5 decembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 7 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Zeci de percheziții la traficanți de migranți, în mai multe județe. Calvarul prin care au trecut victimele
Zeci de percheziții la traficanți de migranți, în mai multe județe. Calvarul prin care au trecut victimele
21 de percheziţii au efectuat miercuri, 24 aprilie, procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, într-un dosar privind săvârşirea...
#droguri, #perchezitii DIICOT, #Iasi, #Cluj, #politie , #trafic droguri