Droguri aduse în România cu firme de transport, în colete. Percheziții în București și Ilfov

Miercuri, 03 August 2022, ora 17:02
2767 citiri
Droguri aduse în România cu firme de transport, în colete. Percheziții în București și Ilfov
Drogurile erau aduse din Spania FOTO Unsplash

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, trei percheziţii domiciliare la suspecţi de trafic internaţional de droguri de risc, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Percheziţiile au fost făcute în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Drogurile erau introduse în ţară în colete, prin intermediul unor firme de transport.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 05.06.2021-10.06.2021, a fost introdus în România, prin intermediul unei firme de transport, pe ruta Spania- România, un colet având o greutate de 10 kg, în interiorul căruia au fost disimulate şase pachete ce conţineau cantitatea de 2728,3 grame canabis, droguri de risc ce urmau a fi comercializate în municipiul Bucureşti către consumatori de astfel de substanţe. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de aproximativ 145,22 grame de canabis şi 352,04 grame de alpha-PHP, drog de mare risc", precizează comunicatul DIICOT.

Conform sursei citate, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc şi de mare risc.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa au fost conduse, în vederea audierii, două persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, precum şi al jandarmilor din cadrul Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

”Stejarii” României, scoși de pe podium în Rugby Europe. Meci dramatic cu Spania, la Paris
”Stejarii” României, scoși de pe podium în Rugby Europe. Meci dramatic cu Spania, la Paris
Naţionala României a fost învinsă de echipa Spaniei, cu scorul de 40-33 (21-12), duminică seara, pe Stade Jean Bouin din Paris, în finala mică a Rugby Europe Championship 2024....
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început construcția a ceea ce va fi în cele din urmă cea mai mare bază militară europeană a alianței NATO, în timp ce blocul transatlantic încearcă să își consolideze...
#droguri, #Romania, #Spania, #perchezitii, #colete , #DIICOT