Doi bărbați din Cluj au adus stupefiante din Spania "cu ocazia organizării unei petreceri tematice"

Duminica, 29 Octombrie 2023, ora 13:13
1850 citiri
Doi bărbați din Cluj au adus stupefiante din Spania "cu ocazia organizării unei petreceri tematice"
Drogurile găsite la percheziții FOTO Poliția Română

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Cluj pentru trafic de droguri, deţinere de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu droguri. Ei au adus stupefiantele din Spania.

”La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de trafic internaţional de droguri, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Astfel, cu privire la primul bănuit, din cercetări a reieşit că, în octombrie 2023, acesta ar fi introdus, fără drept, în ţară, din Spania, peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice”, transmite Poliţia, într-un comunicat de presă de duminică, 29 octombrie.

Bărbatul ar fi deţinut, în locuinţă, în scopul consumului propriu, aproximativ un gram de canabis.

”Faţă de cel de-al doilea bănuit s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2022 - mai 2023, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, fără a deţine autorizaţie de la A.N.S.V.S.A., ar fi manipulat şi distribuit substanţe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 şi 500 de lei. Totodată, în perioada mai-octombrie 2023, în mod repetat, ar fi deţinut şi vândut diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal)”, se arată în comunicat.

Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Cluj, fiind descoperite şi ridicate peste 400 de grame de canabis (muguri), ascunse în interiorul unui corp de canapea, 2 pungi cu substanţă cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive de stocarea datelor, 8.000 de lei şi mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanţă.

Procurorii DIICOT Cluj au dispus reţinerea celor două persoane, cercetate pentru trafic internaţional de droguri, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

Duminică a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a celor doi bărbaţi, pentru 30 de zile. Propunerea a fost admisă.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj şi un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
#droguri, #perchezitii, #retineri, #Cluj , #trafic droguri