Bărbatul care a vândut droguri prin intermediul unui elev: Cum îl șantaja VIDEO

Vineri, 13 Octombrie 2023, ora 12:35
2446 citiri
Bărbatul care a vândut droguri prin intermediul unui elev: Cum îl șantaja VIDEO
Traficantul imobilizat de polițiști FOTO captură YouTube

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat, a informat vineri, 13 octomebrie, într-un comunicat de presă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Satu Mare.

"Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, inculpatul a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu din municipiul Satu Mare.

De asemenea, l-a ameninţat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violenţă, constrângându-l astfel să-i remită o sumă de bani pe care pretindea că i-o datorează dintr-o activitate anterioară de intermediere a comercializării de droguri. Presiunile efectuate în mod constant asupra persoanei vătămate minore i-au inspirat acesteia o stare de puternică de temere observată de un profesor consilier din cadrul unităţii de învăţământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare", precizează sursa citată.

Prins în flagrant

Bărbatul a fost prins în flagrant după ce a primit, din partea unei persoane, suma de 1.500 de lei pretins datorată de către elev. Totodată, asupra sa au mai fost găsite o cantitate de droguri de mare risc (3-CMC), precum şi suma de 2.000 lei. A fost ridicat şi un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanţă albă cristalină.

Bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
#droguri, #traficanti, #flagrant, #intermediar, #elev liceu, #santaj , #trafic droguri