Adolescentă de 17 ani, consumatoare de droguri, a murit din cauza unei infecții la Spitalul pentru Copii Brașov

Vineri, 08 Septembrie 2023, ora 07:17
3809 citiri
Adolescentă de 17 ani, consumatoare de droguri, a murit din cauza unei infecții la Spitalul pentru Copii Brașov
Adolescenta de 17 ani era consumatoare de droguri și mai fusese internată în spital FOTO Pifxabay

O adolescentă în vârstă de 17 ani din Brașov a murit la spitalul de pediatrie din cauza unei grave infecții. Fata fusese internată de mai multe ori în spital în ultimii doi ani din cauza consumului de droguri.

Problemele minorei au apărut în 2021, după ce tatăl tinerei a decedat. De atunci, adolescenta a început să fumeze, să consume alcool și să se drogheze. Pe 31 august a ajuns la Spitalul pentru Copii într-o stare gravă, cu o infecție severă în corp, care, ulterior, i-a provocat și decesul.

''A apărut în acest an, în data de 19 august într-o stare de agitație. A recunoscut că a consumat droguri, a făcut şi testele, s-au confirmat mai multe tipuri. A recunoscut că consumă alcool şi fumează. A fost tratată câteva zile, am fost înțeleși că o să continue tratamentul. Lucru care nu s-a făcut. Și a ajuns în data de 31 august, noapte la 2.27 cu febră, cu infecție generalizată, o infecție multiplă la mai multe organe. Cert e că starea a fost una foarte gravă, a făcut şi un stop, a fost resuscitată, şi decesul a venit foarte rapid'', a explicat pentru brasov.net purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii, Mircea Albean.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

''La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, Secția de Poliție Rurală Feldioara a fost sesizată de către angajați ai Spitalului Clinic de Copii Brașov cu privire la faptul că o tânără, de 17 ani, a decedat în urmă cu două zile, în timp ce se afla internată la această unitate spitalicească. În cauză polițiștii au dispus efectuarea autopsiei de către medici legiști din cadrul Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov.

Conform concluziilor preliminare stabilite de aceștia, decesul s-a datorat șocului septic în evoluția unei infecții de cauză bacteriană. În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se desfășoară cercetări relativ la săvârșirea infracțiunii de "ucidere din culpă", sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov''

Medicul Mircea Albean susține că statisticile sunt tot mai îngrijorătoare de la un an la altul, întrucât din ce în ce mai mulți minori ajung la spital după ce au consumat droguri.

O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
#droguri, #adolescenta moarta, #spital, #brasov , #consum de droguri