Cum maschează traficanții de droguri marfa ilegală la marile festivaluri de muzică. Oul Kinder, ascunzătoarea perfectă

Marti, 10 Mai 2022, ora 06:12
3783 citiri
Cum maschează traficanții de droguri marfa ilegală la marile festivaluri de muzică. Oul Kinder, ascunzătoarea perfectă
Droguri ascunse în ouă Kinder, plasate traficanților din zona festivalurilor de muzică FOTO / telem.ro

Nu mai este niciun secret că marile festivaluri de muzică reprezintă momentul în care traficanții de droguri fac profituri uriașe, motiv pentru care cei implicați nu se mai chinuie să găsească metode complicate de disimulare a traficului.

Pur și simplu se postează lângă scenă, pe plajă, așteptând sutele de clienți care nu întârzie să apară. Singura modalitate de apărare în fața echipelor de polițiști în civil care încearcă să dea de urma traficanților este promisiunea că vor colabora și că vor ”da și pe alții în gât”.

Este cazul unui tânăr de doar 20 de ani, Ghiță Adrian Ştefan, prins în toamna anului trecut la Olimp, în timp ce încerca să plaseze ”legale” la poarta de intrare în incinta spațiului unde era organiza festivalul de muzică electronică „SUNWAVES”. Tânărul parcase mașina chiar pe plajă și-și aștepta clienții. Avea sute de pastile pe care spera că le va vinde în timpul festivalului.

A fost identificat însă de polițiști pentru că poziția și atitudinea lui erau ostentative și băteau la ochi. În momentul în care polițiștii s-au apropiat de el, tânărul încercat să scape de droguri, aruncându-le în tufișurile de pe marginea plajei.

Polițiștii au fost pe fază și au văzut gestul tânărului, găsind imediat în zona cu vegetație și obiectul aruncat de Ghiță, un ou Kinder în care erau ascunse pastilele de MDMA care aveau logoul ”Maseratti”. Tânărul traficant a încercat să scape de anchetă explicându-le polițiștilor că ”este dispus la orice”, „nu putem să facem cumva, să vorbim cumva?”, în ideea că va scăpa fără probleme penale.

Solicitarea lui nu a avut succes, polițiștii continuând cercetările inclusiv în hotelul din Olimp unde se cazase tânărul, în cameră închiriată de Ghiță fiind găsită o cantitate impresionantă de droguri, amfetamină în amestec cu cofeină și canabis, droguri ieftine preferate de mulți dintre tinerii care ajung la astfel de festivaluri.

Tânărul a declarat polițiștilor că drogurile le cumpărase cu puţin timp înainte de depistare, de la un bărbat aflat în interiorul festivalului SUMWAVES, cu suma de 1.200 lei.

Cu aceeași ocazie, un alt traficant de droguri a fost depistat de polițist, de data aceasta fiind vorba despre un bărbat de 28 de ani, Gnandt Janos.

Ambii au fost reținuți și trimiși în judecată de DIICOT Constanța, dar doar Ghiță și-a aflat pedeapsa, 3 ani și 4 luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă. Dosarul celuilalt posibil colaborator, Gnandt Janos, se află încă în faza de judecată la Tribunalul Constanța.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#droguri legale, #Sunwaves, #olimp, #festival muzica, #trafic droguri , #DIICOT