Cum să nu mai iubești pe cineva. De ce distanța este crucială în acest proces

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 01:44
4798 citiri
Cum să nu mai iubești pe cineva. De ce distanța este crucială în acest proces
Recuperarea după o despărțire este un proces de durată FOTO Unsplash

Poate dura ceva timp până când oamenii procesează sfârșitul unei relații romantice, iar sentimentele nu pot să dispară peste noapte, dar există câțiva pași cheie pe care oamenii îi pot face pentru a merge mai departe.

Există multe situații în care oamenii ajung să își dorească să nu mai iubească pe cineva: fie sentimentele nu sunt împărtășite, fie doar unul dintre cei doi depune efort și are intenții bune, fie există iubire reciprocă, însă există diferențe prea mari între cei doi care nu pot asigura continuitatea relației.

„Dorul care însoțește iubirea unilaterală poate afecta bunăstarea emoțională și poate provoca mult disconfort”, explică Kim Egel, terapeut matrimonial și familial din San Diego, potrivit Healthline.

Recunoașteți situația cu adevărat

Optimismul nu este un lucru rău. De fapt, capacitatea de a avea în continuare speranță în situații dificile sau dureroase este adesea un semn al forței interioare. Dar când vine vorba de relații dificile, este mai util să iei în considerare realitatea prezentă decât viitorul pe care ți-l imaginezi. Persoana pe care o iubești poate că nu simte la fel. Sau poate vă înțelegeți bine doar în momentele intime, iar în rest este o continuă ceartă.

Să realizezi că relația în care ești nu duce nicăieri reprezintă un pas important în a merge mai departe.

Identifică nevoile tale în relație

O privire atentă la ceea ce îți dorești și ceea ce nu îți dorești de la o relație te poate ajuta să îți dai seama dacă relația te mulțumește sau nu. Când recunoști că persoana pe care o iubești nu îți satisface nevoile, este posibil să treci mai repede peste.

Acceptă ce a însemnat dragostea pentru tine

Unele relații, în special cele în care am fost în momente-cheie din viața noastră, ajung să facă parte din ceea ce devenim. Renunțarea la o iubire semnificativă poate să se simtă ca și cum ai șterge cu buretele tot ceea ce a fost, însă lucrurile nu stau chiar așa. Recunoașteți lucrurile bune din relație, ce ați învățat din ea, validați sentimentele și oferiți-le spațiul cuvenit în inimă. Negarea emoțiilor vă poate ține pe loc.

Privește spre viitor

Dragostea pentru un fost te poate limita. Dacă rămâi blocat pe cineva cu care nu poți avea o relație, probabil că îți va fi greu să găsești fericirea cu altcineva. Chiar dacă nu te simți pregătit pentru nimic serios, întâlnirile ocazionale te pot ajuta să realizezi că există o mulțime de oameni grozavi. Este adesea nevoie de ceva timp. Frustrările întâlnirilor pot face să fie deosebit de tentant să te întorci la persoana pe care deja o iubești.

Prioritizează alte relații

Oamenii care suferă în dragoste tind să uite de celelalte relații semnificative din viața lor. Prietenii și familia vă pot oferi sprijin în procesul de vindecare.

Distanță

Când ești gata să mergi mai departe, distanța poate fi cel mai bun prieten al tău. Chiar și un simplu mesaj poate scoate din nou la iveală sentimentele lăsate în urmă. Ideal este să evitați complet persoana respectivă cu excepția situațiilor absolut necesare, de exemplu dacă împărțiți custodia unui copil sau dacă lucrați împreună. Dacă, totuși, relația a fost una bună și doriți să pătrați prietenia, tot este indicat să așteptați până când sentimentele de dragoste se estompează.

Înțelege că poate dura ceva timp

Sentimentele de dragoste dispar, dar asta durează ceva timp. Este normal să te simți trist între timp. Trebuie să ai răbdare cu tine, să accepți că e firesc să te simți rănit și să îți amintești că suferința nu va dura pentru totdeauna.

Dacă iubești pe cineva care nu e potrivit pentru tine nu înseamnă că ești defect. Adesea vedem lucrurile bune din cineva și în privința celor rele sperăm că se va schimba. Poate dura o perioadă până îți schimbi perspectiva și realizezi că probabil nu se va schimba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Marți, 16 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Marți, 16 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: N-ar fi...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#dragoste, #iubire, #suferinta, #despartire , #stiri life style