Rechinul imobiliar Dragoș Dobrescu, trimis în judecată de DNA. Dosarul șpăgii de 1 milion de euro la metroul din Drumul Taberei

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 11:53
7764 citiri
Rechinul imobiliar Dragoș Dobrescu, trimis în judecată de DNA. Dosarul șpăgii de 1 milion de euro la metroul din Drumul Taberei
Multimilionarul Dragos Dobrescu, trimis în judecată de DNA FOTO monolit.eu

Dragoș Dobrescu, unul dintre rechinii imobiliari notorii ai Bucureștiului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență privind construirea metroului din Drumul Taberei.

În aceeași cauză au fost deferiți justiției avocatul Cătălin Doru Boștină și afaceristul Luca Pier Canino.

Potrivit DNA, ”în contextul desfășurării unor lucrări în București la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri, ambii inculpați în cauză, suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani), în schimbul exercitării influenței pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din București, pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare execuției lucrărilor respective”, se arată într-un comunicat remis presei.

Cu aceeași ocazie, inculpatul ar mai fi promiscă vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor (riverani) nemulțumiți de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de ”mentenanță”.

În această modalitate, la data de 09 septembrie 2013, ar fi fost transferați în contul unei societăți administrate de primul dintre inculpați o primă tranșă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrași sub formă de cash.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în contul unei unități bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Cine este Dragos Dobrescu

Dragoș Dobrescu, unul dintre cei mai notorii rechini imobiliari ai Bucurestiului, a devenit proprietarul unui teren de 1,62 hectare, la scurt timp dupa ce a cumparat dreptul litigios referitor la respectivul activ cu un pret derizoriu, de doar 1 euro pe metru patrat.

Terenul, reținut în trecut pentru instalarea bateriilor antiaeriene care fortificau Bucurestiul, este disputat de Ministerul Apararii dar si de catre MAI, care încearcă acum în instanta să anuleze actul de retrocedare, scriu jurnaliștii de la Rise Project.

Potrivit sursei citate, Comisia Municipala de Fond Funciar i-a "retrocedat" lui Dragoș Dobrescu, în doar sapte luni, ceea ce nu retrocedase, vreme de șapte ani, familiei celor care stăpâniseră acel teren, înainte de colectivizare.

Faptele acestea au avut loc cu mai bine de un deceniu în urmă, însa Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul de Interne (MAI) se luptă și astăzi să anuleze, în instanță, titlul de proprietate eliberat cu respectiva ocazie.

"Numele rechinului imobiliar care a beneficiat de aceasta "retrocedare" este Dragoș Dobrescu (50 de ani), un multimilionar pe care personaje din mediul politic sau din cercurile mondene ăl descriu ca numărându-se printre apropiații fostului președinte al PNL Crin Antonescu, în perioada în care acesta din urmă se află la vârful carierei sale politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dragos dobrescu, #DNA coruptie, #metrou Drumul Taberei, #spaga , #DNA