Antrenorul care a câștigat Cupa României în memoria fiicei ucise: ”Da, e pentru îngerul meu”

Duminica, 17 Martie 2024, ora 23:20
1945 citiri
Antrenorul care a câștigat Cupa României în memoria fiicei ucise: ”Da, e pentru îngerul meu”
Dragan Kobiljski (foto sus)

La exact 10 luni după ce fiica sa, Ema, și-a pierdut viața în atacul armat de la școală, antrenorul Dragan Kobiljski a câștigat Cupa României la volei.

Zi istorică în Giulești! Rapid a cucerit pentru prima dată Cupa României la volei masculin - organizată de Federația Română de volei la Mioveni - după o finală extrem de spectaculoasă câștigată cu scorul de 3-1 (22-25, 25-22, 25-14, 28-26) în fața Stelei. Echipa i-a dedicat victoria antrenorului Dragan Kobiljski, cel care, în urmă cu exact 10 luni, și-a pierdut una dintre fiice în masacrul de la Belgrad.

La 3 mai 2023, lumea era zguduită de atacul armat petrecut la o școală din capitala Serbiei, atunci când un adolescent a ucis cu sânge rece 8 colegi de clasă. Printre victime s-a numărat și Ema, fiica de doar 13 ani a actualului antrenor al Rapidului. La fix 10 luni de la acea tragedie incredibilă, Dragan Kobiljiski a putut zâmbi din nou: a cucerit cu Rapidul prima Cupă a României la volei masculin din istoria clubului.

După cum a mărturisit apoi tehnicianul, spiritul fiicei lui l-a însoțit în permanență în timpul partidei. A simțit-o pe umeri și l-a împins spre victorie. De aceea, i-a dedicat acest succes.

„Da, victoria asta e pentru îngerul meu. Da. Și am simțit-o pe umerii mei și m-a ajutat enorm” – Dragan Kobiljski, antrenor Rapid.

Unul dintre eroii Rapidului în acest Final Four, ridicătorul Filip Constantin, știe exact prin ce a trecut antrenorul său în urmă cu zece luni, pentru că anul trecut era împreună cu el la SCM Zalău când a primit vestea tragediei. De aceea, a ținut să dedice succesul tehnicianului și familiei sale.

„Eu am fost acolo alături de Dragan de la bun început și cumva și pentru el și pentru familia lui dedicăm această cupă. E un subiect mai delicat, mi-e greu să vorbesc despre asta, dar da, i-l dedicăm” – Filip Constantin, jucător Rapid.

La Rapid, tehnicianul sârb conduce un adevărat Dream Team, format din vedete de 24 de carate din voleiul mondial. El spune că este o onoare, dar și o mare bucurie să poată să antreneze asemenea jucători de clasă.

„Este o echipă cu jucători geniali, dar în primul rând ei sunt persoane bune. Și știu ce înseamnă să te sacrifici pentru echipă, știu ce înseamnă să te sacrifici pentru coechipieri și de-a lungul acestui turneu au arătat asta tuturor în fiecare minut, la fiecare punct” – Dragan Kobiljski, antrenor Rapid.

Și Filip Constantin e foarte bucuros că poate juca alături de asemenea voleibaliști valoroși.

„Sunt niște jucători de talie mondială, niște băieți de nota 10. Ai ce să înveți de la ei, pentru că sunt niște profesioniști desăvârșiți și chiar sunt foarte mândru și recunoscător că am reușit să fac parte din această echipă plină de vedete, ca să zicem așa. Ei la bază sunt tot voleibaliști, ca și noi, doar că la alt statut” – Filip Constantin, jucător Rapid.

Titlul național, următoarea țintă a Rapidului la volei

Fiul fostului mare internațional Marian Constantin, Filip simte că de acum, cu această victorie, nu va mai fi apăsat de greutatea renumelui tatălui său, care se consumă la fiecare partidă jucată de internaționalul român.

„Cred că m-a apăsat numele. Până acum a fost o apăsare, de acum înainte nu va fi nici o problemă. Tata se consumă foarte mult la meciurile mele, știu asta, chiar dacă el spune că nu vrea să se consume. Dar îl simt din glas că trăiește fiecare punct alături de mine și mă bucur că i-am făcut pe toți fericiți. Acest trofeu este un vis devenit realitate” – Filip Constantin, jucător Rapid.

Victoria din Cupa României a deschis apetitul rapidiștilor pentru alte succese. Așa că următoare țintă este titlul de campioană națională, pentru care vor lupta în următoarele două luni.

„Desigur, ne gândim să continuăm pe aceeași linie. Vom continua la fel, acesta nu e finalul, este doar o victorie și totul va continua, totul e posibil. Dar înaintea play-off-ului trebuie să spun că va fi foarte interesant acolo, cred că sunt 3 sau 4 echipe care pot câștiga titlul de campioană, așa că vom avea de luptat pentru a ne atinge și acest vis” – Dragan Kobiljski, antrenor Rapid.

Au fost peste 1.000 de fani în tribune la finala Cupei României la volei

Finala masculină a Cupei României a fost urmărită de peste o mie de spectatori, lucru subliniat și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

„Rezultatul băieților, locul 7 la Campionatul European de anul trecut, a adus mai multă lume la Cupa României, cel puțin la finala Cupei României la băieți. A fost o participare naturală, nu i-a chemat nimeni, și efectiv au venit și au creat acest spectacol. Să ai o mie și ceva de oameni într-o sală, pentru volei pentru Cupa României, e un prim pas în dezvoltarea noastră” – Adin Cojocaru, președinte FRV.

Și șeful federației spune că prezența starurilor de talie mondială de la Rapid ajută în mod real voleiul românesc.

„Acești jucători sunt niște modele și transmit informații, dorință de a juca pentru jucătorul român. S-a dovedit acest lucru și în semifinala și în finala disputate de Rapid, cu Filip Constantin, care a fost genial în ambele meciuri. Înseamnă că merită ca românul să fie în teren. Și mai sunt jucători la Rapid care au crescut în valoare” – Adin Cojocaru, președinte FRV.

Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Șumudică, anunț de ultimă oră despre venirea la Rapid și Bogdan Lobonț! "Nu știu dacă George Copos a făcut ce face Șucu"
Marius Șumudică a vorbit despre situația de la Rapid, unde echipa este în pericol să nu prindă cupele europene după ce patronul Dan Șucu a băgat peste 7 milioane de euro în transferuri....
Tensiunile persistă la Rapid: ”Nu știu ce sens are părerea mea”
Tensiunile persistă la Rapid: ”Nu știu ce sens are părerea mea”
Antrenorul echipei Rapid Bucureşti, Bogdan Lobonţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că părerea sa cu privire la instalarea lui Marius Şumudică la conducerea băncii tehnice...
#Dragan Kobiljski, #antrenor, #cupa romaniei, #Rapid , #stiri din sport