Au puține calorii și multiple beneficii pentru sănătate. Conțin magneziu și te ajută să ai un sistem imunitar de fier

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 00:12
5242 citiri
Au puține calorii și multiple beneficii pentru sănătate. Conțin magneziu și te ajută să ai un sistem imunitar de fier
Semințele de dovleac sunt pline de nutrienți și protejează sănătatea FOTO: Unsplash.com

Semințele de dovleac au o lungă istorie în ceea ce privește utilizarea ca și aliment nutritiv, încă de acum 7.500 de ani, în ținuturile înalte ale regiunii Oaxaca din Mexic.

Știința modernă confirmă că semințele de dovleac au un profil nutritiv impresionant, care aduce multe beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă bogată de proteine, acizi grași nesaturați, vitamine și minerale care reduc factorii de risc ai bolilor cronice, potrivit publicației Health.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de dovleac

O porție (aproximativ un sfert de cană) de semințe de dovleac crude oferă aproximativ 150 de calorii, 15 grame de grăsimi sănătoase, doar câteva grame de carbohidrați și o cantitate impresionantă de 8 până la 10 grame de proteine ​​vegetale.

De asemenea, sunt pline de nutrienți și protejează sănătatea.

Semințele de dovleac sunt bogate în magneziu și alte minerale

Semințele crude de dovleac, cunoscute și sub numele de pepitas, sunt o sursă bună de magneziu, mangan, fier, zinc și cupru.

Magneziul ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a somnului, în timp ce manganul joacă un rol în producția de colagen și promovează sănătatea pielii și a oaselor.

Fierul și cuprul sunt implicate în producerea de energie, iar fierul ajută, de asemenea, la transportul oxigenului către celulele noastre.

Zincul susține imunitatea, sănătatea pielii și vederea. Consumul unei singure porții de semințe de dovleac poate furniza 14 până la 42% din ținta zilnică pentru acești nutrienți esențiali.

Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți

Pe lângă minerale, aceste semințe puternice sunt, de asemenea, pline cu antioxidanți de protecție a celulelor, inclusiv carotenoizi și vitamina E. Pe lângă reducerea inflamației, antioxidanții ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor cronice.

Semințele de dovleac sunt pline de grăsimi benefice

Semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 pe bază de plante, numiți acid alfa-linolenic sau ALA. Doar o mică parte din ALA este transformată în DHA și EPA omega-3 importanți, care se găsesc în peștii grasi precum somonul.

Cu toate acestea, beneficiile ALA includ protecția împotriva bolilor de inimă, riscul redus de întărire a arterelor și antiinflamație.

Semințele de dovleac ajută la controlul zahărului din sânge

Pe lângă faptul că sunt sărace în carbohidrați și sunt o sursă bună de proteine ​​vegetale, cercetările sugerează că consumul de semințe de dovleac ajută la protejarea împotriva diabetului de tip 2 sau la reducerea complicațiilor acestuia în alte moduri, cum ar fi îmbunătățirea reglării insulinei și protejarea organelor împotriva consecințelor diabetului.

Semințele de dovleac îmbunătățesc sistemul imunitar

Pe lângă zincul și fierul din semințele de dovleac, care sunt ambele vitale pentru funcția imunitară, semințele de dovleac posedă proprietăți anti-fungice și antivirale.

De asemenea, semințele de dovleac nu sunt un declanșator comun de alergii și intoleranțe.

Uleiul din semințe de dovleac ajută la creșterea părului

Chiar și uleiul din semințe de dovleac are beneficiile sale, cum ar fi creșterea părului. Potrivit unui studiu din 2019 din Avicenna Journal of Phytomedicine, acizii grași, vitamina E și fitoestrogenii găsiți în uleiul de semințe de dovleac pot ajuta la stimularea creșterii părului atunci când sunt aplicați pe scalp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#dovleac, #beneficii, #sanatate, #vitamine, #magneziu, #antioxidanti , #sanatate