Dosarul Belina: Rovana Plumb e asteptata azi la Comisia Juridica, dar procedura depinde de Parchet

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 07:54
2695 citiri
Dosarul Belina: Rovana Plumb e asteptata azi la Comisia Juridica, dar procedura depinde de Parchet
Foto: Arhiva Facebook/Rovana Plumb

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este asteptata astazi la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru a fi audiata in vederea intocmirii avizului pentru cererea DNA de incepere a urmaririi penale in Dosarul Belina.

Presedintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, a spus saptamana trecuta ca va trimite o solicitare Parchetului General pentru a pune la dispozitie documentele cerute de avocatul Rovanei Plumb.

"Ne straduim sa terminam aceasta situatie luni (avizul in ceea ce priveste urmarirea penala a Rovanei Plumb - n.red.) ca sa intre pe ordinea de zi marti. Conditia ca sa se poata intampla aceasta situatie este sa ne raspunda Parchetul General in termenul acesta si sa participe Rovana Plumb (...)

Va fi chemata tot luni, vom vedea programul pe care il facem. Rog colegii sa participe la redactare (...) Daca nu izbutim sa ne incadram, va trebui sa decidem ce facem daca Parchetul nu ne va raspunde la adresa pana luni si ce facem daca exista o solicitare de neputinta de participare.

Eu voi milita sa terminam acest lucru luni, deci este mult mai devreme decat termenul stabilit", a declarat Eugen Nicolicea.

Rovana Plumb s-a declarat nevinovata si a sustinut ca ancheta procurorilor este un atac la PSD si la adresa statului de drept.

"Am vazut dosarul, nu pot sa va dau niciun detaliu din dosar, dar pot sa spun cu fermitate si cu toata sinceritatea ca nu sunt vinovata, ca nu am incalcat legea - ambele hotarari de Guvern sunt date cu respectarea legislatiei.

Consider ca este un atac la Guvern, consider ca este un atac la PSD, consider ca este un atac pentru destabilizarea statului de drept si a ordinii constitutionale. Voi veni la Comisia Juridica si imi voi expune punctul de vedere", a sustinut Rovana Plumb, pe 28 septembrie, dupa ce si-a studiat dosarul trimis de procurori in Parlament.

Plumb, alaturi de Sevil Shhaideh, au demisionat din Guvern, la solicitarea prim-ministrului Mihai Tudose, care a explicat ca le-a cerut celor doua sa plece pentru ca sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decat realitatea de la Bucuresti.

Pe 22 septembrie, DNA a anuntat ca vicepremierul Sevil Shhaideh este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cand era secretar de stat, intr-un dosar conform caruia, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

DNA a cerut si sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Rovana Plumb, in acelasi dosar.

Doi ministri sunt suspecti de coruptie. Sevil Shhaideh e urmarita penal, iar DNA cere aviz si pentru Rovana Plumb

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Rovana Plumb Belina Comisia Juridica , #Rovana Plumb
Comentarii