Dragnea spune ca Tariceanu va sesiza CCR in legatura cu ancheta din Dosarul Belina

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 12:23
4816 citiri
Dragnea spune ca Tariceanu va sesiza CCR in legatura cu ancheta din Dosarul Belina
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus luni ca partenerul sau de coalitie, Calin Popescu Tariceanu, i-a spus ca va sesiza, in calitate de sef al Senatului, Curtea Constitutionala in legatura cu ancheta din Dosarul Belina.

"Cred ca sesizaeea o va face dl. presedinte Tariceanu. Nu stiu ce va face Guvernul, dar stiu ca dl. Tariceanu mi-a zis ca va face aceasta sesizare", le-a spus Dragnea jurnalistilor prezenti la Parlament.

Intrebat ce s-a schimbat intre timp, avand in vedere ca Tariceanu spusese initial ca Ministerul Justitiei ar trebui sa faca aceasta sesizare, Dragnea a raspuns ironic "am uitat sa-i cer explicatie".

Amintim ca acum 2 saptamani ministrul Justitiei Tudorel Toader anuntase ca Guvernul lucreaza la sesizarea CCR in acest caz. Sesizarea ar fi trebuit sa fie gata acum o saptamana, dupa declaratiile de atunci ale lui Toader.

Senatorul PSD Serban Nicolae, fost presedinte al Comisiei Juridice, a explicat luni, la Antena3, de ce crede el ca e normal ca Triceanu sa fie cel care face sesizarea: "Potrivit Constitutiei, Guvernul isi desfasoara activitatea sub autoritatea Parlamentului. Daca cineva incearca sa schimbe regulile constitutionale, atunci inseamna ca e nevoie sa sesizam din nou CCR. Noi, ca Parlament, suntem cei indrituiti sa facem controlul asupra Guvernului".

Amintim ca la sfarsitul lunii septembrie, Dragnea a spus ca, ancheta DNA in cazul ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb in dosarul Belina este similara celei privind OUG 13, mai precis el vede un posibil conflict constitutional intre Guvern si DNA.

La scurt timp Tariceanu a fost intrebat de jurnalisti daca va fi sesizata Curtea, iar acesta a indicat ca acest lucru poate fi facut fie de premier, in numele Guvernului, fie de presedintii celor doua Camere, adica el si Dragnea.

"Nu ministrul Justitiei are dreptul... Sesizarea poate sa fie facuta de primul ministru (sic!) in numele Guvernului sau de presedintii Camerelor".

Chestionat in continuare daca s-a decis cine va face sesizarea CCR, Tariceanu s-a marginit sa spuna "Eu nu fac parte din Guvern".

CCR a admis existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre DNA si Guvern, la sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in speta anchetarii OUG 13.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragnea Tariceanu sesizare CCR Belina , #CCR
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Călăii justiției, Dragnea și Tăriceanu, îi oprește cineva sau îi