Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ponta respinge acuzatiile din dosarul Microsoft: Asta nu e justitie, asta e politica (Video)

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 21:54
7385 citiri
Ponta respinge acuzatiile din dosarul Microsoft: Asta nu e justitie, asta e politica (Video)
Foto: Digi24

Victor Ponta a respins toate acuzatiile care apar legate de numele lui in dosarul Microsoft, precizand ca nu i se pare normal ca ele sa fie facute in presa, inainte ca un procuror sa ii ceara punctul de vedere.

Premierul a declarat, marti seara, intr-o emisiune la Digi24, ca, dupa ce numele sau a fost invocat de un martor si informatia a aparut, pe surse, in presa, a facut cateva verificari.

A constatat mai intai ca acuzatiile au venit din partea unei persoane anonime. "Nu ma pot supara pe o persoana anonima", a comentat el.

Noi dezvaluiri din dosarul Microsoft: Ponta, Adrian Nastase si Dorin Cocos ar fi implicati

Apoi, Victor Ponta a precizat ca din martie 2004 el nu a mai fost sef al Corpului de Control al premierului Adrian Nastase, ci a devenit ministru pentru aquis-ul comunitar.

"Am verificat rapid la Corpul de Control: nu s-a facut niciodata in 2000-2004 control" la firma de IT invocata in dosarul Microsoft, a adaugat spus Ponta, nici de catre el, nici de catre cei care au venit dupa el in functie.

In plus, Victor Ponta a declarat ca TSD nu are personalitate juridica, deci nu ar fi putut primi donatii sub forma de calculatoare, asa cum a declarat martorul din dosarul Microsoft. In plus, sediul TSD fusese inaugurat in 2002, nu in 2004, asa cum apare in dosar.

"Daca ma cheama cineva sa ma intrebe, cei de la DNA, maine-poimaine, ma duc sa le spun ce v-am spus si dvs. Regret ca nu m-a intrebat nimeni", a declarat Victor Ponta.

Candidatul la presedintie al PSD s-a aratat mirat de faptul ca in ultimele zile inainte de debutul campaniei electorale "se discuta de ceva de acum 12 ani".

"Ma justific si eu in presa, ca m-a acuzat presa, DNA nu m-a acuzat de nimic", a mai punctat premierul, subliniind faptul ca daca vreun procuror l-ar fi acuzat de ceva, numele lui s-ar fi regasit pe lista trimisa de DNA la Parlament cu fosti ministri pentru care se cere inceperea urmaririi penale.

Intrebat ce relatii a avut cu Claudiu Florica, reprezentantul Fujitsu Siemens, al carui nume apare in dosar, Victor Ponta a raspuns ca nu a avut "niciun fel de relatii cu domnia sa", si, in plus, in atributiile sale de sef al Corpului de Control nu intra nimic legat de licente.

"Nu avea de ce sa isi piarda timpul cu mine, eu nu puteam sa semnez niciun document", a adaugat Ponta.

"Asta nu e justitie, asta e politica"

Premierul le-a luat apararea si colegilor sai de partid acuzati in acest dosar - Dan Nica, Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu.

Astfel, in solicitarea DNA trimisa catre Parlamentul European pentru avizarea urmaririi penale a lui Dan Nica se fac referiri la fapte petrecute in noiembrie 2004.

"Dan Nica nu mai era ministru din luna iulie 2004", a afirmat Victor Ponta, spunand ca informatia poate fi usor verificata pe Google.

Dan Nica se apara in dosarul licentelor Microsoft: Sper sa fiu chemat cat mai curand la DNA

"Mi se par niste lucruri facute cu destul de putin profesionalism. Dar justitia va discuta", a comentat premierul, aratandu-se inca o data mirat ca nici el, nici ceilalti colegi nu au fost chemati sa dea declaratii.

"Intreaba-ne si pe noi, daca ai vreo suspiciune. Nu e normal sa anunti in primul rand presa, asta nu e justitie, asta e politica", a mai comentat premierul deciziile procurorului de caz.

Dosarul Microsoft: Melescanu sustine ca ancheta ar fi pornit de la FBI (Video)

Victor Ponta s-a aratat nemultumit ca oameni precum Ecaterina Andronescu sau Alexandru Athanasiu sunt "tarati in noroi" fara sa fie intrebati de procurori daca au sau nu vreo vina.

"Suntem un pic cam nedrepti fata de cei care o viata intreaga au dat dovada de seriozitate.

Justitia sa isi spuna cuvantul, ca actele feroce ale doamnei Ecaterina Andronescu sau Alexandru Athanasiu sa fie pedepsite fara mila!", i-a ironizat premierul pe procurorii care au instrumentat dosarul Microsoft.

"De ce trebuie sa fim scosi si eu si Iohannis?"

Intrebat cum crede ca se va incheia acest dosar, Victor Ponta a spus ca exista o varianta buna si una proasta. In primul caz, "lucrurile se vor lamuri de catre procurori, mai departe de judecatori, iar cei vinovati vor plati", a explicat el.

"Varianta proasta e ca dupa 16 noiembrie sa nu mai intereseze pe nimeni de dosarul asta. Sper in varianta buna", a declarat Ponta.

In context, prezidentiabilul PSD a reamintit ca tot astazi Inalta Curte a decis rejudecarea dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, candidatul la presedintie al ACL.

"De ce trebuie sa fim scosi amandoi? La vot e greu sa nu intru macar in turul doi, ca sa spun asa", a comentat el, adaugand totusi: "cred ca sunt simple coincidente si intamplari".

Victor Ponta s-a aratat nemultumit de faptul ca pentru perioada de dinainte de 2004 "au fost sanctionati prim-ministri, ministri, dar dupa 2005 nu are nimeni nicio problema", reamintind ca DNA a primit foarte multe sesizari de la Corpul de Control, la care nu ar fi raspuns.

El i-a enumerat pe Sorin Blejnar, Lucian Duta si Adriean Videanu. "Daca ne spunea DNA 'Nu e adevarat, i-ati acuzat pe nedrept', sau daca ii trimiteau in judecata, intelegeam'", a adaugat Ponta.

Sorin Blejnar, trimis in judecata

Videanu, pus sub invinuire pentru complot si subminarea economiei nationale

Lucian Duta, la DNA pentru a fi anuntat ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu (Video)

Cum va vota Parlamentul?

Intrebat cum va vota parlamentul in cazul celor trei fosti ministri pentru care DNA cere urmarirea penala, Victor Ponta a spus ca e important ca "in primul rand sa porneasca procedurile", iar apoi a precizat ca, in calitate de deputat, va vota pentru urmarirea penala a lui Valerian Vreme, pentru ca a vazut nota Corpului de Control si, dupa parerea lui, fostul ministru PDL "a incalcat legea".

"Mai departe, la Senat vor fi audiati. Cred ca nu au nimic de ascuns. Doamna Andronescu are dreptul sa isi spuna punctul de vedere, nu a intrebat-o nimeni macar o secunda. Nu e normal sa te intrebe intai un procuror?", a reluat ideea Victor Ponta, evitand sa spuna cum vor vota senatorii din partidul pe care il conduce.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta dosar licente Microsoft, #Ponta Andronescu dosar Microsoft , #DNA