Gheorghe Stefan "Pinalti", acasa de Paste - eliberat din arestul preventiv din dosarul Microsoft

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 15:44
4899 citiri
Gheorghe Stefan "Pinalti", acasa de Paste - eliberat din arestul preventiv din dosarul Microsoft
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, ca fostul primar din Piata Neamt, Gheorghe Stefan, supranumit Pinalti, poate merge acasa.

Magistratii au inlocuit masura arestului preventiv din dosarul Microsoft cu arestul la domiciliu, a anuntat avocata lui Gheorghe Stefan, transmite Antena 3.

Decizia nu este insa definitiva, iar procurorii DNA vor depune cel mai probabil o contestatie la hotararea de marti a instantei supreme.

"Dat fiind ca ne aflam in saptamana mare, decizia e benefica pentru Gheorghe Stefan, care sta in arest de cinci luni si jumatate, e stresat din cauza arestului, avea frustrarea ca e singurul ramas in arest preventiv (din dosarul Microsoft - n.red.).

Nu a recunoscut ca a luat mita patru milioane de euro, sustine ca a acceptat promisiunea acestui comision, insa persoane interpuse nu i-au mai dat banii", a declarat, la iesirea din sala de judecata, avocata fostului edil.

Gheorghe Stefan a demisionat, la sfarsitul lunii martie, din functia de primar al orasului Piatra Neamt, dupa ce fusese suspendat din aceasta postura.

Gheorghe Stefan a demisionat din functia de primar

"Isi recunoaste vinovatia privind traficul de inflenta. De acum nu poate influenta niciun martor, demisionand din functia de primar. Acum starea lui de sanatate este foarte grava si vrea sa se trateze in arest la domiciliu", a declarat atunci reprezentantul legal al lui Gheorghe Stefan.

Gheorghe Stefan are numeroase probleme de sanatate, care s-au agravat in perioada arestului preventiv, adica din 29 octombrie 2014. Acesta a fost operat la coloana, in luna ianuarie a acestui an, dupa care s-a intors dupa gratii.

Dosarul Microsoft: Gheorghe Stefan "Pinalti", inapoi in arest dupa ce a fost operat la coloana

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan "Pinalti", Nicolae Dumitru "Niro" si Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, pe 23 martie, in dosarul Microsoft. Dintre cei patru, doar Gheorghe Stefan se mai afla in arest preventiv in acest dosar.

Primii trei sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mita si spalare de bani. Toti au fost arestati preventiv pe 29 octombrie 2014.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gheorghe Stefan arest domiciliu, #Gheorghe Stefan eliberat , #Gheorghe Stefan