Dosarul Microsoft: Denuntatorul, calcat de mascati - perchezitii vizavi de sediul DNA

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 12:35
3720 citiri
Dosarul Microsoft: Denuntatorul, calcat de mascati - perchezitii vizavi de sediul DNA
Foto: B1 TV

Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania, denuntator in dosarul licentelor Microsoft, este vizat de perchezitiile de amploare desfasurate joi de procurorii anticoruptie.

Descinderile au loc la o cafenea a lui Florica, localul aflandu-se chiar vizavi de sediul DNA, potrivit Digi 24.

De asemenea, surse citate de Realitatea TV spun ca vor fi ridicate mai multe documente de la firma lui Florica.

Dosarul Microsoft: Perchezitii de amploare LIVE

Fostul sef al Fujitsu Siemens a fost audiat, in urma cu o saptamana, de procurorii DNA. Firma Fujitsu Siemens Computers a fost compania care a intermediat furnizarea licentelor Microsoft. Presa a relatat ca, alaturi de Eugen Bejenariu, Florica ar fi unul dintre martorii cheie din acest dosar.

Perchezitii de amploare

Dosarul Microsoft: Perchezitii de amploare LIVE

Printre cei la care au mai descins anchetatorii joi dimineata se numara Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, Dumitru Nicolae "Niro", patronul complexului comercial Europa, Remus Truica, fostul consilier al lui Adrian Nastase, dar si fostul ministru Gabriel Sandu.

Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, Remus Truica si Catalin Harnagea, calcati de mascati

Intr-un comunicat de joi dimineata al Directiei Nationale Anticoruptie, se precizeaza ca anchetatorii efectueaza perchezitii domiciliare in 56 de locuri din Bucuresti si comune din judetul Ilfov, la sedii de societati comerciale, fundatii sau domicilii ale unor persoane fizice.

DNA confirma ca descinderile vizeaza persoane implicate in dosarul Microsoft.

Scandalul Microsoft

DNA a cerut, in septembrie, avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Potrivit DNA, persoane din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Procurorii sustin ca fostii ministri Dan Nica, Serban Mihailescu, Ticau Adriana, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Sandu Gabriel "si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate".

Potrivit referatului DNA, "au fost obtinute probe din care rezulta ca ministrii Nica Dan, Mihailescu Petru Serban, Adriana Ticau, Athanasiu Alexandru, Tanasescu Mihai Nicolae si Gabriel Sandu si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15.04.2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate".

Procurorii DNA sustin ca au indicii ca "persoanele mai sus mentionate au pretins si primit sume de bani pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de serviciu si pentru a-si exercita influenta asupra altor persoane in vederea favorizarii firmei Fujitsu Siemens Computers in legatura cu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft".

Dosarul Microsoft: Valerian Vreme a ramas fara imunitate

La inceputul lunii octombrie, presedintele Traian Basescu a avizat inceperea urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu in dosarul Microsoft. Pe 13 octombrie, plenul Camerei Deputatilor a decis sa ii ridice imunitatea deputatului Valerian Vreme, implicat in dosarul Microsoft.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Claudiu Florica Fujitsu DNA, #perchezitii Claudiu Florica, #Florica dosar licente Micorsoft , #Fujitsu