Dosarul Microsoft Cocos nu e in tara, dar zice ca n-a fugit si promite ca se intoarce (Video)

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 08:36
5441 citiri
Dosarul Microsoft Cocos nu e in tara, dar zice ca n-a fugit si promite ca se intoarce (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Elena Udrea

Fostul sot al Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocos, cercetat in dosarul DNA referitor la atribuirea licentelor Microsoft, se va intoarce in curand in Romania. Acesta se afla peste hotare intr-o calatorie de afaceri demult planificata, potrivit propriilor marturisiri.

Cocos a precizat pentru Evenimentul Zilei ca a fost sunat de diverse persoane care l-au anuntat "ca se spun o multime de enormitati pe seama plecarii" sale din tara.

"Sunt numai neadevaruri! N-am fugit. V-am sunat ca sa va spun ca n-am fugit din tara, ci am plecat legal acum 10 zile si ma intorc saptamana viitoare. Era o calatorie de afaceri, planificata demult si n-aveam de unde sa stiu ca vor urma perchezitii", a explicat Cocos pentru sursa citata.

Fostul sot al Elenei Udrea a sustinut ca a discutat telefonic cu cei care au efectuat perchezitia acasa la el si le-a indicat locurile unde tine actele de care erau interesati.

"Daca vreunul din cei care au scris sau au debitat enormitatile pe seama plecarii mele m-ar fi cautat, ar fi aflat ca am plecat acum 10 zile si ca ma intorc saptamana viitoare", a mai spus Dorin Cocos.

Dosarul Microsoft Dorin Cocos ar fi plecat din tara

Dosarul Microsoft: Dorin Cocos, Remus Truica si Catalin Harnagea, calcati de mascati

Procurorii DNA au facut, joi dimineata, noi perchezitii in dosarul Microsoft. Acestia au descins la locuintele mai multor oameni de afaceri, printre care Dorin Cocos, Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru, Remus Truica si Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania, denuntator in dosarul licentelor. De asemenea, anchetatorii ai descins si la casa lui Catalin Harnagea, fost sef SIE.

Numele lui Dorin Cocos, cel al lui Remus Truica si cel al lui Dinu Pescariu au fost mentionate de catre un martor in dosarul licentelor Microsoft. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca omul de afaceri Dorin Cocos si primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, ar fi primit "opt-noua" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro", in dosarul Microsoft.

Conform acestui martor, Dinu Pescariu, impreuna cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan "Pinalti", au asigurat sustinerea financiara si relationarea cu persoane care aveau influenta asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Elema Udrea a declarat, joi, ca nu crede ca fostul sau sot este implicat in dosarul Microsoft. Intrebata daca a discutat vreodata cu acesta despre presiunile pe care ar fi incercat sa le faca in Guvern, Udrea a sublinat ca nu au abordat niciodata acest subiect, pentru ca nu era interesata, in general, de afacerile sale.

"In general, nu aveam discutii despre afacerile fostului meu sot, nu aveam timp, eu m-am dedicat in totalitate carierei politice (...). Despre aceasta situatie pomenita de martori nu am avut cunostinta, nu am discutat niciodata", a spus Udrea.

Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Turismului.

Presedintele PMP asigura ca fostul sot nu i-a cerut "niciodata" vreun favor legat de licentele Microsoft.

"Regret ca numele fostului meu sot este implicat in acest scandal, ancheta, chiar daca e pomenit doar de martori. Dar intotdeauna am spus ca, indiferent cine e amestecat, cine are de suportat consecinte, justitia trebuie sa isi faca treaba (...). Este fostul meu sot, ne-am despartit de un an si ceva, sper ca nu e implicat, ca nu e adevarat ce spun martorii, insa spun ce a spus si presedintele Romaniei despre dosarul fratelui sau: justitia trebuie sa isi faca datoria pana la capat. Si personal nu am nicio implicare in acest dosar", a detaliat Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cocos dosar Microsoft, #Cocos Udrea Microsoft, #Cocos revine Romania , #DNA