Dosarul licentelor Microsoft: Nitu a trimis gresit sesizarea in cazul a trei fosti ministri anchetati

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 13:34 7665 citiri
Foto: cdep.ro

Procurorul general Tiberiu Nitu ar fi gresit destinatarul in cazul sesizarilor trimise pentru trei fosti ministri acuzati in dosarul licentelor Microsoft.

Procurorul general trebuia sa trimita direct catre Parlament si nu la Ministerul Justitiei solicitarile privind demararea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale fata de Ecaterina Andronescu (senator PSD), Serban Mihailescu (senator PSD) si Valerian Vreme (deputat PDL), informeaza Digi24.

Sursa citata aduce ca argument o hotarare data de Curtea Constitutionala in 2008, in care se precizeaza ca aceasta este procedura in cazul parlamentarilor aflati in timpul mandatului, pentru care se cere avizul pentru inceperea urmaririi penale.

"Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va sesiza Camera Deputatilor sau Senatul, dupa caz, pentru a cere urmarirea penala a membrilor si a fostilor membri ai Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor si care, la data sesizarii, au si calitatea de deputat sau de senator", se arata in decizia CCR.

Procurorul General a trimis actele pentru inceperea urmaririi penale, in dosarul Microsoft

Procurorul general Tiberu Nitu a transmis, marti, oficial, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a celor 9 fosti ministri vizati in dosarul Microsoft. Documentele au fost trimise catre ministrul Justitiei, presedintele Romaniei si Parlamentul European.

DNA cere urmarirea penala a 9 fosti ministri: Luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani

DNA a cerut, vineri, inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri in dosarul licentelor Microsoft, adresandu-se in acest sens Parlamentului Romaniei, Presedintiei si Parlamentului European pentru incuviintarea demararii procedurilor.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de urmatorii: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Sandu Gabriel, Dan Nica, Adriana Ticau, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.

G.F.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com