Dosarul licentelor Microsoft: Cine ar putea fi unul dintre martorii cheie

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 17:58
6411 citiri
Dosarul licentelor Microsoft: Cine ar putea fi unul dintre martorii cheie
Foto: eurojust.ro

Deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost sef al Secretariatului General al Guvernului, ar putea fi unul dintre martorii-cheie in dosarul licentelor Microsoft, in care 9 fosti ministri sunt suspectati pentru fapte de coruptie.

In referatul trimis de procurori catre Parlament, apare declaratia unui martor care relateaza cateva discutii pe care le-a avut cu Dan Nica si Serban Mihailescu, despre acesta din urma precizand ca a fost predecesorul sau in functie la SGG.

"In saptamana urmatoare numirii mele in functie s-a prezentat la mine la birou domnul Nica si m-a informat ca anterior numirii mele fusesera demarate procedurile de achizitionare a unor licente Microsoft si se luase hotararea ca respectivul contract sa fie semnat la SGG", a consemnat martorul respectiv in declaratia existenta la dosar, informeaza Digi 24.

Potrivit sursei citate, martorul a mai spus ca Dan Nica a revenit dupa doua-trei zile la el in birou, precizand ca de data aceasta a fost insotit de "predecesorul meu in functie, domnul Serban Mihailescu", care a confirmat cele anterior spuse de Nica.

Dan Nica se apara in dosarul licentelor Microsoft: Sper sa fiu chemat cat mai curand la DNA

De profesie economist, Eugen Bejinariu a detinut functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004, in decembrie 2004 fiind numit prim-ministru interimar, dupa cum reiese din CV-ul afisat pe site-ul Camerei Deputatilor. In prezent, el se afla la al treilea mandat de deputat.

Pana la aceasta ora, deputatul PSD nu a putut fi contactat.

In prezent senator PSD, Serban Mihailescu, a detinut functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 - octombrie 2003.

DNA a cerut demararea procedurilor in vederea inceperii urmaririi penale in cazul a 9 fosti ministri. Printre acestia se numara si Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, fiind cercetat pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

"Contractul din aprilie 2004 nu a fost incheiat de ministerul pe care l-am condus; singura responsabilitate a fost aceea de a centraliza solicitarile venite din partea institutiilor publice beneficiare si de a le gestiona din punct de vedere tehnic, numeric si nicidecum din punct de vedere al pretului", a declarat europarlamentarul, la 28 septembrie, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

G.F.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dosar licente Microsoft, #Eugen Bejinariu dosarul Microsoft, #ministri urmariti penal , #DNA