DNA dezvaluie ca PDL si-ar fi facut campanie din mita: Ce spune Emil Boc

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 17:35
6388 citiri
DNA dezvaluie ca PDL si-ar fi facut campanie din mita: Ce spune Emil Boc
Foto: Romania Tv

Fostul premier PDL Emil Boc a spus ca nu s-au exercitat presiuni asupra sa pentru incheierea contractului privind licentele Microsoft si nici el nu a exercitat presiuni asupra altcuiva.

"In aprilie 2009, cand s-a incheiat acordul-cadru privind licentele Microsoft, eram cu PSD la guvernare. Nimeni n-a exercitat presiuni asupra mea sa se incheie acel contract. Nici eu nu am exercitat presini asupra nimanui sa se incheie acel contract", a spus Emil Boc, miercuri, potrivit Romania Tv.

DNA dezvaluie la cine au ajuns banii din dosarul Microsoft: PDL si-ar fi facut campanie din mita

Procurorii DNA au aratat, miercuri, ca o parte din mita din dosarul Microsoft a ajuns inclusiv la PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale din acesti bani.

Anchetatorii sustin ca Elena Udrea ar fi primit mita noua milioane de euro pentru a interveni in procesul de incheiere a contractelor referitoare la licentele Microsoft, iar banii ar fi venit prin intermediul fostului ei sot, Dorin Cocos.

In schimbul banilor, Dorin Cocos i-ar fi cerut Elenei Udrea sa sprijine o hotarare de guvern promovata de fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, astfel incat actul normativ sa fie aprobat in Guvern.

DNA arata ca respectiva hotarare a trecut de Executiv cu ajutorul Elenei Udrea si al lui Emil Boc, premier al Romaniei la acea vreme.

"Din probatoriul testimonial rezulta ca pentru promovarea hotararii de guvern nr. 460/2009 si alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de sustinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (....) si a lui (...) ", se mentioneaza in documentul DNA.

Primarul municipiului Cluj-Napoca explica insa ca respectiva hotarare de guvern avea semnaturile a 7 sau 8 membri ai Executivului.

"Acea hotarare de guvern avea in sapte 7 sau 8 semnaturi. Contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de specialisti. Tot ce am discutat se regaseste pe stenogramele din sedinta de guvern. Alte discutii n-am avut.

Singurele discutii purtate sunt cele pe care le-am avut in guvernul din care faceau parte si PDL si PSD si sunt martori cei de acolo", a mai spus Emil Boc.

Gabriel Sandu a sustinut ca mita din dosarul Microsoft mergea la PDL - Boc neaga (Video)

Pe 22 ianuarie, Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor arestat preventiv in dosarul Microsoft, a declarat la DNA ca s-a angajat sa finanteze PDL cu 5 milioane de euro, iar pentru a face rost de bani ar fi apelat la Dorin Cocos si Gheorghe Stefan.

"Pe intreaga durata a mandatului meu am finantat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei", le-ar fi spus Gabriel Sandu procurorilor.

Dosarul Microsoft: Boc neaga ca ar fi primit bani de la Gabriel Sandu drept finantare pentru PDL

In replica, fostul presedinte al PDL a negat toate acuzatiile.

"Ar trebui sa am un depozit daca as fi primit atatia bani. Vreau sa fie clar: resping categoric aceste afirmatii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din functie pe Gabriel Sandru si atunci nu se leaga lucrurile. Cum puteam sa il remaniez daca primeam bani? Nu am stiinta de asa ceva. Ce este finantat pe partid se gaseste in Monitorul Oficial", a declarat Emil Boc.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Emil Boc dosar licente Microsoft, #mita Microsoft PDL, #Boc mita campanie, #Boc campanie finantata mita , #DNA