Daniel Funeriu, audiat la DNA. Fostul ministru a plecat fara sa faca declaratii (Video)

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 19:11
2312 citiri
Daniel Funeriu, audiat la DNA. Fostul ministru a plecat fara sa faca declaratii (Video)
Foto: Cotidianul

Daniel Funeriu, unul dintre cei noua fosti ministri vizati in dosarul licentelor Microsoft, a venit marti la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a da declaratii, si a plecat dupa mai mult de doua ore.

Daniel Funeriu, unul dintre cei noua fosti ministri vizati in dosarul licentelor Microsoft, a plecat, in jurul orei 17.30, de la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fara sa faca declaratii la iesire.

Funeriu a stat la DNA mai mult de doua ore.

Surse judiciare au precizat ca acesta a fost chemat marti la DNA pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile din dosarul Microsoft.

Fosti ministri urmariti penal in dosarul Microsoft: Avizele, trimise la procurorul general

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a intrat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fara sa faca declaratii.

In dosarul Microsoft, DNA a cerut presedintelui aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Daniel Funeriu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2009 - 2012, pentru abuz in serviciu.

Cererea a fost avizata, in 3 octombrie, de presedintele Traian Basescu, atat pentru Daniel Funeriu, cat si pentru fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Gabriel Sandu.

Luni, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a fost la DNA pentru a prezenta probe in apararea sa si a da o declaratie.

Surse judiciare au declarat ca lui Sandu nu i-a fost adusa la cunostinta nicio invinuire, astfel ca demnitarul nu are calitate in acest caz.

In dosarul Microsoft, urmarirea penala nu a fost declansata fata de nicio persoana, au mai precizat sursele citate.

In 16 octombrie, procurorii anticoruptie au facut perchezitii la locuinta lui Gabriel Sandu, dar si acasa la fostul consilier prezidential Dorin Marian, la fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, Remus Truica si Nicolae Dumitru, care controleaza grupul de firme Niro, la tatal presedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum si la Fundatia Dinu Pescariu.

Surse judiciare au precizat atunci ca anchetatorii au ridicat documente care ar putea constitui probe in dosarul Microsoft.

In acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv in cadrul contractului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Daniel Funeriu audiat DNA, #Daniel Funeriu dosar Microsoft, #Funeriu invinuiri dosar Microsoft , #Daniel Funeriu