Basescu, despre dosarul Microsoft: Vor mai fi informatii, inclusiv persoane (Video)

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 23:09 3980 citiri
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit, luni seara, ca in dosarul Microsoft "vor mai fi informatii, inclusiv persoane", care vor aparea.

Seful statului a marturisit ca nu s-a primit niciun dosar de la FBI, amintind despre declaratiile pe care le-a facut la inceputul lunii referitoare la cazul Microsoft.

"Cea mai complexa informatie am avut-o in 2009, legata de o posibila fraudare si acea informatie a fost transmisa DNA, intr-o maniera mult mai in detaliu. Informarea a venit de la serviciile noastre de informatii. Sunt foarte multe informatii si ele au fost utilizate de procurori. Vor mai fi informatii, inclusiv persoane", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Basescu da noi informatii despre dosare: 9 firme si persoane din EADS se regasesc si in Microsoft

Presedintele Traian Basescu a reluat, joi, seria informatiilor din dosarul Microsoft, inceputa pe 3 octombrie, afirmand ca sunt 9 firme si persoane din cazul EADS care se regasesc si in acest dosar.

Seful statului i-a raspuns atunci direct judecatorului CSM Horatius Dumbrava, care a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare dupa declaratiile lui Basescu din 3 octombrie privind dosarul Microsoft. Presedintele s-a referit la magistrat si luni seara.

Basescu a semnat: 5 fosti ministri, urmariti penal. Ce informatii are despre dosarul Microsoft

"Dl Dumbrava a spus public o minciuna, eu nu am dat date secrete din dosar, am utilizat alte informatii. Am dat informatii si din afara dosarului penal, pe care le aveam de la structurile de securitate.

(...) Nu poti, ca judecator al CSM, sa-l folosesti pe presedinte pentru jocuri politice", a explicat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca "n-au fost protejati" in dosarele EADS si Microsoft, adaugand ca a stiut demult ca sunt nereguli in cele doua cazuri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News