Aviz favorabil pentru urmarirea penala a lui Valerian Vreme, in dosarul Microsoft

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 12:59
4455 citiri
Aviz favorabil pentru urmarirea penala a lui Valerian Vreme, in dosarul Microsoft
Foto: bacau.net

Deputatii din Comisia Juridica au dat aviz favorabil in privinta cererii DNA pentru inceperea urmaririi penale impotriva deputatului Valerian Vreme, in dosarul licentelor Microsoft. Raportul Comisiei trebuie aprobat in sedinta de plen a Camerei.

Decizia in cadrul comisiei a fost luata cu 17 voturi pentru si unul impotriva, a anuntat marti Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice, la Digi 24. El a precizat ca raportul comisiei va fi trimis, in cursul zilei, catre presedintele Camerei Deputatilor.

Valerian Vreme, despre cererea DNA de urmarire penala: Nici nu stiu cum o sa procedez

Intrebat daca plenul Camerei s-ar putea reuni in aceasta saptamana, pentru a se pronunta cu privire la solicitarea DNA, Bogdan Ciuca a raspuns ca, "din punct de vedere procedural, nu exista un termen pentru stabilirea sedintei de plen".

"Decizia in acest sens va fi luata de presedintele Camerei Deputatilor si de Biroul Permanent", a adaugat Ciuca.

Surse din comisie au precizat, pentru Mediafax, ca plenul s-ar putea reuni martea viitoare.

Vreme spune ca el nu a semnat HG, ci doar actele subsecvente

La sedinta Comisiei Juridice a fost prezent si fostul ministru PDL, vizat in dosarul licentelor Microsoft. Valerian Vreme a declarat, dupa audieri, ca acuzatiile care i se aduc se refera la o hotarare de guvern din 2009, pe care el nu avea cum sa o semneze.

"Eu am semnat doar actul subsecvent, are absolut toate avizele si toate analizele de specialitate. (...) Sper ca si colegii mei au inteles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat incheierea acelui act subsecvent si decizia o vor lua in cunostinta de cauza", a spus fostul ministru.

Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor in perioada 2010 - 2012, din partea PDL, este acuzat de DNA de abuz in serviciu in dosarul licentelor Microsoft.

Ce indicatii au primit parlamentarii, pentru votul in dosarul Microsoft

Parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara avizul Camerei din care fac parte.

Procurorul General Tiberu Nitu a transmis, in data de 30 septembrie, cererile DNA prin care solicita avizele necesare pentru inceperea urmaririi penale a 9 fosti ministri vizati in dosarul amintit.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#dosarul licentelor Microsoft, #Valerian Vreme , #Valerian Vreme