Rudel Obreja, arestat preventiv in dosarul Gala Bute

Joi, 05 Februarie 2015, ora 15:33
4444 citiri
Rudel Obreja, arestat preventiv in dosarul Gala Bute
Foto: Ziua News

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma unei decizii luate de magistratii de la Tribunalul Bucuresti.

Astfel, Rudel Obreja va fi cercetat in continuare de DNA in stare de arest preventiv, in dosarul Gala Bute, in care procurorii anticoruptie au cerut aceeasi masura si in cazul Elenei Udrea.

Rudel Obreja a fost retinut pentru 24 de ore, luni, dupa ce a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA, fiind acuzat ca a participat la fraudarea fondurilor europene obtinute de Ministerului Turismului si destinate organizarii Galei Bute.

Dosarul Gala Bute: Rudel Obreja a fost retinut

Procurorii DNA au cerut la Tribunalul Bucuresti ca Obreja sa fie arestat preventiv. In schimb, anchetatorii au solicitat masura arestului la domiciliu in cazul celorlalti suspecti din dosar, respectiv primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cazul lui Obreja, amanat

Judecatorii bucuresteni au decis, in noaptea de marti spre miercuri, arestarea la domiciliu a lotului din dosarul Gala Bute, exceptandu-l pe Rudel Obreja, care potrivit unor surse citate la acea vreme de Mediafax, nu ar fi putut fi contactat, atat el, cat si avocatul sau, avand telefoanele inchise.

Dosarul Gala Bute: Arest la domiciliu pentru Resmerita si fostii colaboratori ai lui Udrea. Cazul Obreja, amanat

Asadar, instanta a disjuns cauza si a judecat joi propunerea de arestare preventiva a lui Rudel Obreja, care a fost citat prin toate caile legale.

Rudel Obreja, atac la procurori dupa eliberare: Calca pe cadavre, tinta lor e Udrea, noi suntem portelanuri

Prezent joi la Tribunalul Bucuresti, inainte ca magistratii sa ia o decizie, Rudel Obreja le-a declarat jurnalistilor ca si-a spus punctul de vedere in fata judecatorului si a refuzat sa o denunte pe Elena Udrea, asa cum i-au dat de inteles procurorii ca ar trebui sa faca.

Rudel Obreja: Procurorii cer arestarea mea, doar-doar fac denunt impotriva Elenei Udrea. Nu il fac!

El a comentat faptul ca acuzatii care au colaborat cu procurorii au primit doar arest la domiciliu, dar a subliniat ca "Obreja nu spune ce vor anchetatorii".

In acest dosar, procurorii DNA asteapta avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, care risca aceeasi masura si in alte doua spete, respectiv Microsoft si e-Romania.

Elena Udrea, ultimele zile in libertate? Cand decide Parlamentul daca poate fi arestata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Rudel Obreja arestat, #Rudel Obreja arestat DNA , #Rudel Obreja