Fostul ministru Ion Ariton, audiat in Gala Bute - ce interdictii are de la DNA

Marti, 17 Februarie 2015, ora 13:05 2079 citiri
Foto: Anchete Online

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton, actualmente senator PSD, a fost audiat, marti dimineata, la DNA, in dosarul "Gala Bute" in care Elena Udrea este urmarita penal.

Dupa ce a stat la sediul DNA mai bine de doua ore, Ariton le-a spus jurnalistilor la plecare ca procurorii i-au adus la cunostinta ca a fost pus sub invinuire. Totodata, senatorul a anuntat si ca se afla sub interdictia de a parasi tara, aceasta fiind masura preventiva stabilita de procurori in cazul sau, informeaza B1 TV.

Fostul ministru Ion Ariton poate fi urmarit penal in dosarul Gala Bute - Senatul a avizat cererea Parchetului (Video)

Punerea sub invinuire a lui Ariton vine dupa ce, saptamana trecuta, pe 12 februarie, senatorii au votat pentru ridicarea imunitatii fostului ministru al Economiei.

Potrivit solicitarii trimise de procurorul general Tiberiu Nitu Senatului, Ariton este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul Gala Bute.

Mai exact, fostul ministru este acuzat ca a determinat reprezentantii a 10 companii de stat, printre care Hidroelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute.

Potrivit Mediafax, Ariton a declarat, la iesirea de la DNA, ca sponsorizarile au fost trecute prin consiliile de administratie si nu s-au facut la cererea lui. El a refuzat sa raspunda atunci cand a fost intrebat daca a actionat la solicitarea fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Fostul ministru Ion Ariton, audiat in Gala Bute - ce interdictii