Judecatorii nu-l lasa pe Alin Cocos sa iasa din tara: Voia sa mearga la meciuri de fotbal

Joi, 20 August 2015, ora 17:34
5219 citiri
Judecatorii nu-l lasa pe Alin Cocos sa iasa din tara: Voia sa mearga la meciuri de fotbal
Foto: Hepta.ro

Instanta suprema a respins, joi, o cerere a lui Alin Cocos de modificare a controlului judiciar in sensul de a putea parasi tara pentru a putea merge la meciurile echipei sale preferate in strainatate, solicitarea fiind motivata si de faptul ca si el a jucat fotbal.

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dezbatut joi contestatiile facute de Alina Bica si Alin Cocos impotriva deciziei prin care le-au fost mentinute masurile preventive.

Concret, la termenul de joi, Alin Cocos a cerut judecatorilor sa fie lasat sa paraseasca tara pentru a putea asista la meciurile de fotbal ale echipei sale preferate romanesti.

Dorin si Alin Cocos scapa de arestul la domiciliu. Videanu nu mai are control judiciar

Alin Cocos a aratat in sustinerea solicitarii sale ca la randul sau este fost jucator de fotbal, acesta fiind si motivul pentru care isi doreste foarte mult sa poata asista la aceste meciuri.

Bica sustine ca nu se poate angaja

La randul sau, Alina Bica le-a cerut judecatorilor revocarea controlului judiciar pentru a se putea angaja. Ea a aratat ca, de cand a fost declansata ancheta pe numele ei, nu a mai putut munci si ca in acest fel nu se poate intretine.

Dupa deliberari, completul de cinci judecatori a respins solicitarile lui Alin Cocos si Alinei Bica, astfel ca ei raman cu masurile preventive stabilite initial. Decizia de joi a instantei supreme este definitiva.

In dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie.

Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Ce au scris Dorin si Alin Cocos in denuntul la DNA - bani plimbati cu sacosele, cum se imparteau milioanele (Video)

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati din Snagov.

Anchetatorii sustin ca, pentru a ascunde provenienta acestui teren, Ionut Mihailescu, impreuna cu Alin Cocos, ar fi generat si intermediat "tranzactii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relatii cu prieteni si membrii de familie".

Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Alin Cocos control judiciar, #Alin Cocos meci, #Alin Cocos fotbal , #arestat