Interceptari in Dosarul Microsoft Cocos: "Am vorbit si cu Elena". Gabriel Sandu: "Funeriu a facut porcaria asta"

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 12:53
14076 citiri
Interceptari in Dosarul Microsoft Cocos: "Am vorbit si cu Elena". Gabriel Sandu: "Funeriu a facut porcaria asta"
Foto: Realitatea TV

Mai multe stenograme din dosarul Microsoft au aparut, miercuri, in presa, la scurt timp dupa ce fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si edilul Gheorghe Stefan "Pinalti" au ajuns in arestul Politiei Capitalei.

Intr-o discutie cu fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, Dorin Cocos o mentioneaza pe "Elena", se arata in interceptarile prezentate de Romania TV.

Dorin Cocos: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu...cu Elena, si a zis: Foarte bine

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocos: Da.

Dinu Pescariu: Bravo!

Dorin Cocos: Cand am spus... Ca am stat si m-am gandit... Bai, acolo nu scrie ca eu trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa ii dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!

Dinu Pescariu: Mi-a fost frica sa le duc acasa.

Dorin Cocos: Foarte bine. Esti nebun? Mai bine da-le incoace!

Dinu Pescariu: Da.

Dorin Cocos: Lasa-le dracu'! Ei, usor, asa!

Dinu Pescariu: Pai da' il facem!

Bai, tu esti prost?: Nu intelegi ca de atunci nu mai...

Foto: Facebook/Ionel Stoica

Tot intr-o discutie cu Dinu Pescariu, prezentata la Romania TV, Dorin Cocos spune: "Ma duc pana la prezidentiale, in p... mea".

La dosar exista interceptarea unei convorbiri din data de 18 aprilie 2014 in care Dorin Cocos ii cere lui Dinu Pescariu semnarea chitantelor antedatate, desi realiza caracterul fraudulos al acestora:

Dorin Cocos: Pot sa fac asta. Da, mai, cap sec! Eu n-am nicio problema. Eu am vorbit si cu Marian Nazat. Am vorbit si cu mai multi avocati. Dar ala nu recunostea.

Dinu Pescariu: Ti-am zis ca am vorbit cu el. Dar Rares...?

Dorin Cocos: Are si el (...). Nu poate sa spuna chiar tot.

Dinu Pescariu: Ce sa spuna?

Dorin Cocos: Pai, cum ce sa zica? Asta mi-a zis cu teama, Marian. Si zic: Mai, daca ti-a dat din conturile unui om care (...)

Dinu Pescariu: Nu conteaza. Dar de ce? Sa zica el? (...)

Dorin Cocos: Ma duc la prezidentiale, in p...a mea.

Dinu Pescariu: Zice... asta chiar e pe fata.

Dorin Cocos: Si zic: Stai, domnule, asa, ca ti le dau tie. Si el mi-a zis: Nu. Daca mi le dau altii? (...) Nu, te cred, dar din contul tau. Tu mi-i dai mie din cont si-i spun care e problema. Pai, hai sa ne vedem intr-o zi. Ia-ti un avocat care ai incredere in el. Zi, cand sa vin?

Dinu Pescariu: Luni.

Elena Udrea, fosta sotie a lui Dorin Cocos, a dezmintit marti seara, ca ar avea vreo implicare in Dosarul Microsoft.

"Celor care ma ataca, dar mai ales sustinatorilor mei, le spun ca nu exista nicio posibilitate ca eu, Elena Udrea, sa am vreo legatura cu aceasta afacere (Microsoft -n.red.), in masura in care ea va fi demonstrata de procurori ca fiind asa cum arata acum. Oamenii chiar daca sunt casatoriti, cel putin in cazul meu (...), mai ales cand au cariere separate, ajung la un moment dat sa aiba chiar in interiorul unei casatorii vieti separate.

Acesta este si motivul pentru care pana la urma am ajuns la divort", a spus Udrea, la Digi 24.

Sandu: De la Funeriu si Vreme a pornit toata porcaria

Intr-un alt set de interceptari, facut public de Digi 24, fostul ministru Gabriel Sandu vorbeste cu o persoana a carei identitate nu a fost dezvaluita.

Gabriel Sandu: Funeriu, daca are protectie de la PMP si pe Vreme... au si ei un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria asta, deci de la ei a pornit tot, intelegi, iar ala care e cel mai in belea sunt eu.

Dumitru Nicolae "Niro" voia sa doneze actiunile firmei catre copiii sai

Un alt set de stenograme prezinta o discutie intre omul de afaceri Dumitru Nicolae "Niro" si o persoana prezentata cu numele de "Cleo".

D. Nicolae: Auzi, vorbeste tu cu, cum o cheama, cu notarita. Daca e, luni sa-mi pregatiti si mie documentele in care sa dau actiunile (firmei - n. red) donatie la copiii mei.

(...)

Cleo: La modul ca, daca sa spunem ca ai vreodata niste creante, in urmatorii trei ani, sa zicem, ai datorii, iti anuleaza donatia.

Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

Gabriel Sandu, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia luata in noaptea de marti spre miercuri de un complet de la Inalta Curte este executorie, dar poate fi contestata cu recurs in zilele urmatoare.

Cei patru se afla in arestul Politiei Capitalei.

Dosarul Microsoft: Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume, de 2,7 milioane de euro si respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru ar fi luat circa 7 milioane de euro.

Primii retinuti in Dosarul Microsoft: Cati bani ar fi luat "Niro", Cocos, "Pinalti" si fostul ministru Sandu (Video)

Martor in dosar: Dorin Cocos a primit "opt-noua" milioane de euro

Potrivit unui martor din dosarul Microsoft, Dorin Cocos ar fi fost beneficiarul a "opt-noua" milioane de euro si, impreuna cu Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan "Pinalti", ar fi dat mita unor persoane care au influentat anumite decizii ale ministrilor din Guvernul Emil Boc.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Tot ei s-ar fi ocupat de deschiderea unor conturi la banci din strainatate, prin care erau virate aceste mite. Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Turismului.

Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Dorin Cocos interceptari Microsoft, #stenograme dosar Microsoft, #Cocos stenograme Elena Microsoft , #Microsoft