Dosarul Microsoft: Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 03:40
7446 citiri
Dosarul Microsoft: Cocos, Sandu, Dumitru si "Pinalti" au fost arestati preventiv
Foto: B1 TV

Gabriel Sandu, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia luata in noaptea de marti spre miercuri de un complet de la Inalta Curte este executorie, dar poate fi contestata cu recurs in zilele urmatoare.

Cei patru trebuie acum sa se prezinte la arestul Politiei Capitalei.

Fostul ministru Gabriel Sandu a apucat sa treaca pe acasa, marti noapte, pentru ca ordonanta de retinere pe numele sau a expirat la ora 21:30 si a fost lasat sa plece.

La fel a facut si Dorin Cocos, care a plecat in jurul orei 00:00. Acesta a mai ramas o vreme in tribunal, asteptand decizia magistratilor, dar in cele din urma a mers acasa, fara a face declaratii.

Cocos, Sandu si Dumitru, lasati sa plece acasa, dupa ce le-a expirat mandatul

Oamenii de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si Nicolae Dumitru, patronul grupului "Niro" din care face parte si complexul comercial "Dragonul Rosu", Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au fost retinuti, luni seara tarziu, de procurorii DNA.

Ei au fost adusi, marti dupa amiaza, cu duba politiei, incatusati doi cate doi, la sedinta in care magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au judecata cererea de arestare pe numele lor formulata de DNA in dosarul Microsoft.

Printre denuntatorii faptelor de coruptie din dosarul contractelor de licentiere Microsoft se numara fostul sef al Fujitsu in Romania - Claudiu Florica, avocatul Doru Bostina si martorii Gabi Marin, Dragos Stan, Adrian Fortuneanu si Vasile Andrei, informeaza B1 TV.

Dosarul Microsoft: Cocos, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan au fost retinuti UPDATE

Potrivit DNA, Dorin Cocos ar fi luat spaga 9 milioane de euro, Gabriel Sandu a primit doua sume, de 2,7 milioane de euro si respectiv 1,8 milioane de euro, in vreme ce la edilul din Piatra Neamt au ajuns 4 milioane de euro. Totodata, Nicolae Dumitru ar fi luat circa 7 milioane de euro.

Primii retinuti in Dosarul Microsoft: Cati bani ar fi luat "Niro", Cocos, "Pinalti" si fostul ministru Sandu (Video)

Martor in dosar: Dorin Cocos a primit "opt-noua" milioane de euro

Potrivit unui martor din dosarul Microsoft, Dorin Cocos ar fi fost beneficiarul a "opt-noua" milioane de euro si, impreuna cu Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan "Pinalti", ar fi dat mita unor persoane care au influentat anumite decizii ale ministrilor din Guvernul Emil Boc.

Udrea, despre implicarea lui Cocos in Microsoft: Spun ce a spus si presedintele despre fratele sau

Tot ei s-ar fi ocupat de deschiderea unor conturi la banci din strainatate, prin care erau virate aceste mite. Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Turismului.

Cocos, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, la DNA. "Pinalti", pregatit sufleteste sa fie retinut

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cocos arestat preventiv, #Gabriel Sandu arestat preventiv, #arestari dosar Microsoft , #Microsoft