Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 13:35
5063 citiri
Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2
Foto: Arhiva / Digi24

Dorin si Alin Cocos au recunoscut faptele imputate in dosarul Bica2, in schimb Adriean Videanu a negat acuzatiile care i se aduc, conform unor surse citate de televiziunile de stiri.

Vineri, s-a judecat la Inalta Curte contestatia depusa de cei doi cu privire la masura arestarii preventive.

Avocatul a spus ca, in fata instantei, Dorin si Alin Cocos au recunoscut, "se pare", ca au facut faptele de care ii acuza procurorii DNA. Acesta a refuzat sa dea si alte amanunte, informeaza Mediafax.

Referitor la faptul ca Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, si-au recunoscut faptele in acest dosar, Laura Voicu, avocata fostei sefe DIICOT, a spus ca omul de afaceri "s-a referit la bani dati catre membrii comisiei centrale, mai putin Alinei Bica".

Mai sunt asteptati sa dea declaratii in fata instantei Alina Bica si fostul consilier Florentin Mihailescu, de asemenea arestati preventiv in dosar.

Dorin Cocos, arest la domiciliu in dosarul Microsoft. Ramane insa dupa gratii in dosarul Bica2

Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati, printre altii, si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata (Video)

In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT Alina Bica este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin MIhailescu este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dorin Cocos recunoscut fapta Bica, #Dorin Alin Cocos recunoscut fapta , #arestat
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Presedintele Norvegiei este mahnit ca a dat-o in primire si pe Udrea