Dorin si Alin Cocos scapa de arestul la domiciliu. Videanu nu mai are control judiciar

Joi, 18 Iunie 2015, ora 23:01 5265 citiri
Foto: Arhiva Digi24

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, judecati pentru coruptie in dosarul ANRP.

De asemenea, instanta a revocat controlul judiciar in cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Dosarul Bica 2: Dorin si Alin Cocos nu scapa de arest (Video)

In plus, judecatorii au modificat obligatiile impuse Alinei Bica prin controlul judiciar, in sensul ca aceasta are voie sa ia legatura cu martorul Dan Iliescu.

Decizia nu este definitiva.

Dosarul ANRP, cunoscut si ca dosarul "Bica 2", a fost trimis de DNA in instanta pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stand in arest preventiv in perioada 31 ianuarie - 6 februarie.

Ce au scris Dorin si Alin Cocos in denuntul la DNA - bani plimbati cu sacosele, cum se imparteau milioanele (Video)

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita (2 fapte), abuz in serviciu (2 fapte) si favorizarea faptuitorului (2 fapte), iar Ionut Florentin Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com