Dorin Cocos scapa de inchisoare: E liberat conditionat dupa ce a stat un an dupa gratii

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 15:08 12181 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea condamnat in dosarul Microsoft, va fi liberat conditionat din inchisoare.

Decizia magistratilor Tribunalului Ilfov este definitiva asa ca Dorin Cocos urmeaza sa paraseasca penitenciarul Jilava in urmatoarele ore, informeaza televiziunile de stiri. Cocos a executat un an din pedeapsa de 2 ani si 4 luni primita in dosarul Microsoft.

Dorin Cocos a fost condamnat in 2016 la doi ani si patru luni de inchisoare in dosarul Microsoft, in care a fost acuzat ca a primit noua milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor.

In 16 august, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins propunerea de liberare conditionata a lui Cocos pe motiv ca "inca nu are formata o atitudine de respect fata de valorile sociale si ordinea de drept".

Pe 15 septembrie, Tribunalul Ilfov a decis liberarea conditionata si a omului de afaceri Dumitru Nicolae, zis Niro, condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare in acelasi dosar.

Vezi cat a recuperat statul roman din prejudiciul din dosarul Microsoft

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News